Élet-Stílus

Franco Nero az Operabál díszvendége

A világhírű olasz színész a bál fővédnökével, Lévai Katalin európai parlamenti képviselővel együtt nyitja meg a bált február 21-én.

A helyszínt adó Magyar Állami Operaház 125. évadja jegyében rendezik az idei, 14. Operabált. Ezt tükrözi majd a bál műsora is, az elhangzó áriák az egyik idei bemutatóból, Puccini Manon Lescaut című operájából valók. A díszvendég Franco Nero nemcsak világhírű olasz és amerikai filmjei révén ismerős a magyar közönség körében: több magyar alkotásban is szerepelt, így a Honfoglalásban Árpád vezért alakította.

Gundel-menü

Igazi sztárparádét ígér a műsor: az érkező vendégeket Mága Zoltán hegedűművész és zenekara köszönti. Tokody Ilona, a világ nagy operaházainak és koncerttermeinek ünnepelt sztárja énekel majd, fiatal tehetségek mellett. Az 56 fiatal nyitótáncospár az Aida bevonulási indulójára érkezik a terembe, majd Strauss Bécsi Vér című operettjének egyik keringőjére táncolnak.

Ami a gasztronómiát illeti, az is az Operaházhoz kötődik: Juhos József, a Gundel séfje négyfogásos menüt tervezett, a következő fantázianevekkel: Pezsgőkísérő falatok, Felgördül a függöny, A Sugár úti Palota báljainak kedvencei, Sajt intermezzo és A nagy desszert finálé.

(fotó: MTI)

Juhos József séf és a főétel (fotó: MTI)

Jegyek 70 ezertől

A jegyek 70 ezer forintnál kezdődnek, a legdrágább páholyjegyek 250 ezer forintba kerülnek az idén. Számítanak az idén is tüntetőkre, tudnak róla, hogy már kértek is az “ellenrendezvényre” helyfoglalási engedélyt. Újdonság az Operabál Múzeuma: január közepétől az érdeklődők a bál honlapján bepillantást nyerhetnek az elmúlt évek hasonló társasági eseményeibe, egészen 1996-ig visszamenőleg.

A bál egyben rangos divatesemény is: a fellépők illetve a közszereplők ruháját többek között Benes Anita, Makány Márta, Héjja János, Léber Barbara, S. Hegyi Lucia és Sziráczky Brigitta tervezik.

(fotó: MTI)

Már tanulják a táncot a bálozók (fotó: MTI)

Az Operabál hagyományaihoz híven 2009-ben is több jótékonysági felajánlást tesz. A bál előtt két héttel, február 7-én a rászorulók részére a Gundel által főzött ételt osztanak, valamint tüdőszűrő buszt és segélyvonalat üzemeltetnek a Máltai Szeretetszolgálattal közösen, a Blaha Lujza téren.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik