Élet-Stílus

Gascoigne utolsó esélye

Az angolok korábbi futballsztárjának, az alkohol- és drogproblémákkal küszködő Paul Gascoigne-nak saját bevallása szerint már csak egyetlen esélye van arra, hogy kilábaljon a bajból. Jelenleg egy rehabilitációs klinikán kezelik.

A 41 éves botrányhős jelenleg egy dél-angliai rehabilitációs klinikán igyekszik felülkerekedni önmagán, és amint azt a The Sun című lapnak bevallotta, ha ez nem sikerül neki, élete már biztosan nem kerülhet vissza a normális kerékvágásba, sőt, amennyiben visszaesne, az a közeli halálát is jelentené egyben.

„Ez az utolsó esélyem. Egy barátom azt mondta, több életem van, mint egy macskának. Ez igaz, de mostanra eljutottam az utolsóhoz” – közölte a korábbi angol válogatott játékos.

– A 2008-as év szörnyű volt a számomra. Az alkohol többször is majdnem megölt. Az pedig, hogy hivatalosan a mentális betegek közé kerültem, mindennél rosszabbul érintett. Úgy érzem, hogy meghalt belőlem valami. A jelenlegi kezelés abban különbözik az előzőektől, hogy most tudom, végig kell csinálnom. Hogy nem szabad egyetlen kortyot sem innom, különben meghalok.”

Képes lesz-e megállni a lejtőn? (metro.co.uk)

Képes lesz-e megállni a lejtőn? (metro.co.uk)

Gascoigne 12 éves fia, Regan december végén a Channel Four tv-csatorna egyik műsorában azt mondta, az alkoholizmussal, valamint mentális problémákkal küzdő apja hamarosan meg fog halni, és „csak időpocskolás lenne, ha segítenének rajta”.

„Ha kívánhatnék valamit, akkor azt kívánnám, hogy hagyjon el bennünket. Lehet, hogy nagy futballista volt, ám ebből nem következik, hogy apának is jó lett volna” – fogalmazott a gyerek a televíziós műsorban.

Az 57-szeres válogatott Paul Gascoigne a Newcastle-ben kezdte a profi pályafutását, majd szerepelt a Tottenham, a Glasgow Rangers, a Middlesbrough, a Lazio és az Everton csapatában is. Karrierje – részben botrányai, iszákossága és falánksága miatt – az 1990-es évek végén szakadt meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik