Élet-Stílus

Nadal a kontinens legjobbja

Az európai hírügynökségek 51. alkalommal választották meg a kontinens legjobb sportolóját. 2008-ban a spanyolok teniszcsillaga, Rafael Nadal lett a befutó.

A voksoláson ezúttal 18 európai hírügynökség vett részt, köztük a Magyar Távirati Iroda is. Korábban sorozatban négyszer Roger Federer, a svájciak teniszezője végzett az élen, és idén szintén egy teniszjátékos érdemelte ki az elismerést: Rafael Nadal.

A 22 éves spanyol játékos – a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) idei férfi világbajnoka – ebben az évben megnyerte a francia és a wimbledoni bajnokságot, Pekingben olimpiai bajnok lett, ráadásul átvette a vezetést Federertől a világranglistán.

Európa legjobbja (MTI/EPA)

Európa legjobbja (MTI/EPA)

A második a női rúdugrás koronázatlan királynője, az olimpiai és világbajnok, világcsúcstartó orosz Jelena Iszinbajeva lett, míg a harmadik helyen a Forma-1-es vb-sorozat győztese, minden idők legfiatalabb bajnoka, a brit Lewis Hamilton végzett.

A Manchester Uniteddel labdarúgócsapatával Bajnokok Ligája-győztes, angol bajnok és Szuperkupa-győztes, klubvilágbajnok, emellett aranycipős és aranylabdás Cristiano Ronaldo a negyedik helyet szerezte meg a hírügynökségek évi szavazásán.

A szavazás végeredménye:
1. Rafael Nadal (spanyol, tenisz) 146 pont
2. Jelena Iszinbajeva (orosz, atlétika) 126
3. Lewis Hamilton (brit, Forma-1) 101
4. Cristiano Ronaldo (portugál, labdarúgás) 91
5. Sébastien Loeb (francia, rali) 61
6. Chris Hoy (brit, kerékpár) 47
7. Alberto Contador (spanyol, kerékpár) 36
8. Jelena Jankovics (szerb, tenisz) 27
9. Valentino Rossi (olasz, motorkerékpár) 20
10. Alekszandr Ovecskin (orosz, jégkorong) 17
10. Rebecca Adlington (brit, úszás) 17

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik