Élet-Stílus

F1: egy multimilliárdos veszi meg a Honda csapatát

Olasz lapértesülés szerint a világ egyik leggazdagabb embereként számon tartott mexikói Carlos Slim Helú vásárolja meg a Forma-1-ben szereplő Honda-csapatot.

Fukui Takao, a japán autógyártó elnök-vezérigazgatója három hete jelentette be, hogy a Honda a gazdasági válság miatt kiszáll a száguldó cirkuszból, és eladja az F1-es csapatát.

A La Stampa című tekintélyes napilap azt írta, a 67 esztendős latin-amerikai multimilliárdos akciójával elhárult az akadály az elől, hogy a csapat induljon a 2009-es világbajnokságon.

Megmenekült a Honda csapata (MTI/EPA)

Megmenekült a Honda csapata (MTI/EPA)

A lap leszögezte, hogy két dolog már most biztos: a Hondát megmentették, továbbá a brit Jenson Button és a brazil Bruno Senna lesz a két pilóta. A legendás Ayrton Senna unokaöccse, honfitársa, Rubens Barrichello helyét foglalja el a volán mögött.

A Honda ára jelképesen csupán egy dollár, ám a versenyeztetés, tervezés, a csapat működtetése hatalmas összeget emészt fel.

Az istálló, amely az idei szezon során 294 millió dolláros költségvetéssel szerepelt az F1-ben, a konstruktőrök versenyében az utolsó előtti helyen végzett. A pilóták küzdelmeiben Barrichello a 14., Button pedig a 18. lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik