Élet-Stílus

Bizakodó a Real Madrid vezetőedzője

A Real Madrid december elején érkezett vezetőedzője, Juande Ramos szerint a csapat bonyolult és nehéz időszakot él át, viszont még van idő a kilábalásra.

Juande Ramos karácsonyi nyilatkozatában hangoztatta, hogy ő optimistán ítéli meg a jövőt, s azzal együtt bizakodó a folytatást illetően, hogy együttesének 12 pont a hátránya az örök rivális, a jelenleg téli szünetet tartó spanyol labdarúgó-bajnokságban magabiztosan vezető Barcelonával szemben.

„Biztos vagyok benne, hogy a csapat felemelkedik. Erre garanciát jelenthet a játékosok hozzáállása, fogékonysága, ami egyszersmind ideális bármelyik vezetőedző számára, aki itt dolgozik. Együtt igenis sokat tehetünk az előrelépésért, mindenek előtt azért, hogy elégedetté tegyük a lelkes szurkolótáborunkat – jelentette ki a Real vezetőedzője.

Juande Ramos optimista (MTI/EPA)

Juande Ramos optimista (MTI/EPA)

Az UEFA-kupában korábban a Sevillával kétszer diadalmaskodó Ramos ehhez hozzáfűzte: „Hat hónap intenzív munka vár ránk ebben a nagy múltú klubban, ahol több első rangú labdarúgó játszik, s meggyőződésem, hogy a közös erőfeszítéseknek igenis meglesz majd az eredményük.”

A Real az ötödik helyen várja a pontvadászat folytatását: a királyi gárda január első hétvégéjén a szintén 29 ponttal hatodik helyezett Villarrealt fogadja a Santiago Bernabéu Stadionban.
A BL-ben pedig a Liverpollal csap össze a nyolcaddöntőben.

Huntelaar vagy diarra?

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályzata szerint a holtszezonban három plusz játékost lehet nevezni a BL-be, ugyanakkor csak egyetlen olyat, aki az ősz folyamán pályára lépett az UEFA-kupában. A téli átigazolási szezonban megszerzett holland Klaas-Jan Huntelaar az Ajax, a francia Lassana Diarra pedig az angol Portsmouth színeiben szerepelt a második számú európai kupasorozatban, ennél fogva Juande Ramos vezetőedzőnek kell majd eldöntenie, melyikükre van nagyobb szüksége a Bajnokok Ligáéjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik