Élet-Stílus

Kirúgták Bernd Schustert

Hivatalosan is bejelentették, hogy már nem Bernd Schuster ül szerda este a Real Madrid kispadján a Szentpétervár Zenit elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen. Utódja Juande Ramos, a Sevilla és a Tottenham Hotspur korábbi trénere.

A Marca című sportnapilap és a Cadena Ser rádió számolt be először a tréner menesztéséről, nem sokkal később pedig a madridi egyesület hivatalosan is bejelentette, hogy vége a Schuster-érának.

A madridi kistestvértől, a Getafétől érkező német tréner menesztése már hetek óta a levegőben lógott, miután a kupában egy harmadosztályú rivális búcsúztatta a királyi gárdát. A caspat a bajnokságban sem remekelt, az ötödik helyre csúszott vissza, kilenc pont a lemaradása a listavezető Barcelonával szemben.

Most a hétvégén a sérülések és eltiltások sújtotta madridiak 4-3-as vereséget szenvedtek a Sevillától. A mérkőzés után Schuster úgy nyilatkozott, hogy csapatának nincsen esélye az egy héttel későbbi El Classicón, a Barcelona otthonában. Állítólag ez volt az utolsó csepp a pohárban, és Predrag Mijatovics, a klub sportigazgatója személyesen kérte az elnöknél Schuster leváltását.

Elfogyott a türelem (MTI/EPA)

Elfogyott a türelem (MTI/EPA)

“Hosszasan beszélgettünk az elmúlt hónapok történéseiről, alázattal fogadta a döntésünket. Az előző szezonban nagyszerű munkát végzett, de ilyen a futball, a nagy sorozatok megszakadnak egyszer” – mondta Mijatovic.

A Real a Barca elleni csúcsrangadó előtt szerdán az orosz Zenittel találkozik a Bajnokok Ligája csoportkörében, de a mérkőzésnek nem sok tétje van, ugyanis a spanyolok már továbbjutottak a négyesből.

Az 54 éves Ramos a Sevillával szerzett hírnevet magának: az andalúzokkal 2005 és 2007 között megnyerte az UEFA Kupát (2006, 2007), az Európai Szuperkupát (2007), és a spanyol Király Kupát (2007), valamint a klub történetében először a Bajnokok Ligájában szerepelhetett. 2007 októberében a Tottenham Hotspur szerződtette, amellyel megnyerte a Ligakupát, de ezt leszámítva megbukott. Az együttes ebben az idényben történetének legrosszabb rajtját produkálta, így a nyolcadik forduló után, október 25-én menesztették.

“A Real Madrid az a csapat, amelynek mindig a lehető legmagasabb szinten kell futballoznia. A Barcelona kiváló formában van, de úgy gondolom, a Realnak van olyan erős a kerete, hogy a világ bármelyik stadionjában győzelmi eséllyel lépjen pályára” – fogalmazott az új vezetőedző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik