Élet-Stílus

Haye kipofozná a ringből a Klicsko-testvéreket

Vlagyimir Klicsko a hétvégén technikai KO-val legyőzte amerikai kihívóját, Hasim Rahmant. Az egyoldalú bunyót követően a nehézsúly leginkább figyelemre érdemes kihívója, a korábbi vitathatatlan cirkálósúlyú világbajnok David Haye kijelentette, hogy hajlandó lenne bármelyik Klicsko-testvérrel kiállni.

Már a Rahman elleni csata előtt tudatosan provokálta a Klicsko-testvéreket David Haye. A világbajnoki címmeccset megelőzően kis híján egymásnak esett Vitalij és a brit öklöző. Haye az éppen ebédelő idősebbik Klicsko-testvér orra alá egy montázst dugott, amelyen Vlagyimir levágott fejét tartja. Vitalij szerint ezzel átlépett egy bizonyos határt Haye, akit a menedzsere elmondása szerint alaposan „megrázott” az ukrán.

Szerencsére nem ment egymásnak a két ökölvívó, de Vitalij és Vlagyimir is elmondta a Rahman elleni csata után, hogy bármikor szívesen móresre tanítják a nagyszájú, de keményöklű brit bajnokot.

A Klicsko-testvérek nem ijedtek meg Haye-től (MTI/EPA)

A Klicsko-testvérek nem ijedtek meg Haye-től (MTI/EPA)

Haye a cirkálósúlyban mindenkit megvert már, aki szóba jöhetett, és tavaly pedig a nehézsúlyban is bemutatkozott. Nem is akárhogyan, hiszen már az első menetben kiütötte a jónevű Tomasz Bonint. Az ütőerejével nincsen gondja az angolnak, de a szakértők szerint a szellős védekezésen javítania kell, ha a nagyok között is címeket akar nyerni.

Haye mindenesetre nem fél a nehézsúly világbajnokaitól, és egyes hírek szerint már meg is állapodott Vitalij képviselőivel egy júniusi csatáról. „Leültünk és átbeszéltük a számokat, ami mindkét oldalnak értelmet adott. Ez ilyen egyszerű, ahogyan annak az ökölvívásban mindig lennie kéne” – beszélt David Haye, ám a londoni mérkőzés előtt még létre kell jönnie a Klicsko-Gomez küzdelemnek, melyet a WBC rendelt el. Ennek márciusig kell megtörténnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik