Élet-Stílus

Görbiczék szenvedtek Ukrajna ellen

Fontos két pontot szerzett a magyar női kézilabda-válogatott az ukránok ellen a macedóniai Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában. A csapat gyengén játszott, és így nagy verésbe szaladhat bele szerdán, a torna egyik legnagyobb favoritja, a norvégok ellen.

Mindkét csapat egy-egy pontot hozott a csoportkörből, így most az volt a kérdés, hogy egy újabb vereséggel melyik gárda mondhat búcsút a dobogós reményeknek. A középdöntő első meccsén pályára léphetett az Eb nyitókörében megsérült Vérten Orsolya is.

A kezdés után Verheljuk duplájára Görbicz, illetve Hornyák válaszolt. A jéghideg (9°C) csarnokban “befagyott” a 2-2-es állás. A 10. percben vezetett először a magyar csapat, majd 4-4-nél időt kért Imre Vilmos szövetségi kapitány, mert nagyon akadozott a támadójáték. Az ukránok változatlanul nem tudtak gólt dobni. A 17. percben, 6-4-nél már ők kértek időt, majd egyenlítettek, sőt, Görbicz kiállítása alatt fordítottak (7-8). Amikor a rivális került emberhátrányba, akkor jött az újabb fordulat (9-8).

Tomori ezúttal gólt sem dobott (MTI/EPA)

Tomori ezúttal gólt sem dobott (MTI/EPA)

A fordulás után Herr helyett Pálinger állt a kapuba, és rögtön egy védéssel vétette észre magát. Az ukránok – miután emberelőnyben nem találtak be – Simkutye révén fordítottak (12-13). Felváltva estek a gólok, aztán két sikeres indítással megint fordult a kocka, Görbiczék vették át a vezetés (16-14), ám az ukránok három gyors találattal újra fordítottak (16-17).

Rengeteg volt a hiba mindkét oldalon, így Imre újból időt kért, és az utolsó negyedórára több poszton cserélt. Görbicz vezérletével gyorsan 20-18 lett, majd a feljavuló védekezésnek köszönhetően sikerült tartani a különbséget egészen a lefújásig.

A most gyengén játszó magyarok szerdán az olimpiai aranyérmes, vb-második, címvédő norvég együttessel találkoznak.

imre vilmos, szövetségi kapitány

“A győzelemnek örülök, de a mutatott játéknak nem. Úgy érzem, néhányan lebecsülték az ukrán csapatot. A támadójáték gyenge volt, nem találtuk a lövőtávolságot és sok ziccert hagytunk ki. Sajnos, képesek vagyunk ilyen teljesítményre is. A védekezést jól megoldottuk, hiszen csak 24 gólt kaptunk. Szerdán Norvégia ellen több kell, és remélem, hogy a csapat más arcát mutatja majd. Megpróbálunk tisztességesen helyt állni a világ legjobb válogatottja ellen.”


Női Európa-bajnokság, középdöntő, 1. forduló
I. csoport (Ohrid):
Magyarország-Ukrajna 26-24 (10-9)
Gól: Görbicz 10, Szamoránsky, Hornyák, Vérten 3-3, Szűcs, Kovacsicz, Bulath 2-2, Szucsánszki 1, illetve Simkutye 11, Verheljuk 5, Sejenko 3, Managarova 2, Szokol, Szkunzjak, Lajuk 1-1

További meccsek:
Spanyolország-Románia 26-18
Norvégia-Dánia 31-19

Az állás:
1. Norvégia 5 pont
2. Spanyolország 4 (71-63)
3. Románia 4 (72-72)
4. Magyarország 3
5. Dánia 1 (70-84)
6. Ukrajna 1 (68-83)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik