Élet-Stílus

Válság idején – irány belföld!

Külföldi úti célok helyett télen – különösen a válság idején – érdemesebb belföldi kikapcsolódásra váltani. Akárcsak egy-egy adventi hétvégére, a karácsonyi ünnepekre eső 5 napos hosszú hétvégére vagy akár szilveszterre is válogathatunk a belföldi wellness-szállodák és gyógyfürdők kínálatából. Csemegézzen a FigyelőNet ajánlatai közül.

Ha pihenésre, kikapcsolódásra vágyunk, és nem szeretnénk a téli szezon miatti drágább repülőjegyekkel szembesülni, megéri a belföldi kínálatból válogatni, főként hogy több régió is akciós ajánlatokkal (ajándékéjszaka, wellness-csomagok, kupongyűjtés kedvezményekért) csalogatja a feltöltődésre vágyókat. Míg a wellnesshotelekben és -fürdőkben frissítő kezelések, addig a belvárosban esténként hangulatos karácsonyi vásárokon vagy gasztronómiai fesztiválokon bóklászhatunk.

Déli tél és mandula

Mandulás ételek, szállodai és turisztikai kedvezmények – ezekkel csábít Pécs a „Déli Tél” akció keretében. A baranyai megyeszékhely egységáron kínál (félpanziós) szállásokat: a négy és háromcsillagos szállodákban 17 600, a panziókban és vendégházakban 14 ezer, míg az ifjúsági szálláshelyeken 10 500 forintért tölthetünk el egy éjszakát kettesben. Pécs gasztronómiai ínyencségekkel is kecsegteti a vendégeket, ugyanis a legjobb pécsi éttermek 2010 forintért kínálják a különleges, mandulás ételeket. Ha pedig már szállodában is éjszakáztunk, sőt még mandulás menüt is fogyasztottunk, akkor vágjuk zsebre a kapott kuponokat és irány a belváros: jelentős, 50-100 százalékos kedvezménnyel látogathatjuk Pécs híres látnivalóit és rendezvényeit.

Plusz éjszakák

A dél-alföldi régió is szálláskedvezmények sorával hívogat. Számos szállodában, panzióban és vendégházban igénybe vehetjük a „3-at fizet 4-et alhat”, valamint a „4-et fizet 5-öt kap” ajánlatot december 21-ig, legyen szó falusi környezetben való kikapcsolódásról vagy egy négycsillagos wellness-szállodában való kényeztetésről. Az akciók keretében egy négycsillagos wellnesshotelben (félpanziós ellátásért) Gyulán 88 ezer forintért, Kalocsán 65 ezer forintért, míg Kiskunmajsán egy motelben (a termálfürdőbe szóló fürdőbelépőkkel együtt) 40 ezer forintért tölthetünk el 4 éjszakát másodmagunkkal.

(forrás: sxc.hu)

Frissíti feltöltődés és kényeztetés vár ránk a wellness-szállodákban (forrás: sxc.hu)

December 21. után is választhatjuk a dél-alföldi régió gyógy- és termálfürdőket kínáló, népszerű üdülőhelyeit (például Gyula, Orosháza-Gyopárosfürdő, Kecskemét), hiszen karácsonyi és szilveszteri kedvezményekkel, valamint ünnepi programok garmadájával (többek között karácsonyi koncertek, filmvetítés, közös karácsonyfa-díszítés) csábítanak a wellnessrészleggel is felszerelt szállodák. Kecskeméten mintegy 80 ezer, Gyopárosfürdőn 85-90 ezer, míg Szarvason és Gyulán 110-120 ezer forintért tölthet el 3 éjszakát (félpanziós ellátás keretében) két személy.

Telelés tó mellett

A „magyar tengert” télen is bátran felkereshetjük, hiszen a balatoni régióban megtalálhatjuk a számunkra leginkább kikapcsolódást nyújtó programot, legyen szó akár wellnessüdülésről, akár téli sportokról (például korcsolyázás, fakutyázás). Csalogatóak a gyógy- és termálfürdők meleg vizei és a wellness-szállodák frissítő gyógykezelései, melyet érdemes a „Téli kikapcsolódás – 4 éjszaka, 3 éjszaka áráért” kedvezmény ideje alatt kihasználni. A december 21-ig tartó akció keretében a gyógy- és élményfürdőjéről híres Kehidakustányban 90-100 ezer forintért élvezhetjük másodmagunkkal a négycsillagos termálhotel és a gyógyfürdő szolgáltatásait. Hévízen egy négycsillagos wellnesshotelben már 66 ezer forintért, míg Zalakaroson egy háromcsillagos termálhotelben mintegy 50 ezer forintért is eltölthet 4 éjszakát két fő.

Ha a karácsonyi hosszú hétvégére időzítenénk a kikapcsolódást, akkor is választhatjuk úti célnak Hévizet vagy Zalakarost: míg egy hévízi élményfürdővel felszerelt hotel két személy részére 120 ezer forintért kínál 5 éjszakát, addig egy négycsillagos zalakarosi termálhotel körülbelül 160-170 ezerért.

jelentősebb decemberi rendezvények, fesztiválok

Forralt bor főzőverseny – december 6., Badacsonytördemic
Luca-napi varázslatok – december 11-14., Pécs
III. debreceni jégszobrász-show – december 27., Debrecen
Szalóki disznótor – december 27., Egerszalók
Nemzetközi gömböcfesztivál – december 29-30., Kömörő
Téli boros-toros – december 29., Markaz
VIII. egri borszalon – december 29., Eger

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik