Élet-Stílus

Schmitt ellenfél nélkül maradhat MOB-elnök

Jövő év elején, január 10-én tartja tisztújító közgyűlését a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), amelynek elnökeként valószínűleg újra bizalmat kap Schmitt Pál. Az alelnöki és főtitkári posztokon viszont változások várhatók.

A MOB-elnökként hatodik ciklusára készülő Schmitt Pálnak egyelőre nincs ellenfele.

Az alelnöki posztra ismét pályázik Gyárfás Tamás, az úszók elnöke, ugyanakkor Gémesi György, aki lemondott vívóelnökként, nem. Császári Attila sem jelölteti magát újra az öttusaszövetség élére, így várhatóan helyére is új alelnököt választ majd a MOB közgyűlése. Erre a posztra kandidálhat Kamuti Jenő, aki főtitkárként távozik.

„Elfogadtam az elnök úr javaslatát, hogy megszűnjön a MOB-ban az a kettősség, miszerint egy technikai igazgató és egy főtitkár is tevékenykedik – így Kamuti. – Az adminisztrációt és az iroda vezetését eddig is Molnár Zoltán látta el, most a két posztot összevonják. Az elnök úr megígérte, minden segítséget megad a Nemzetközi Fair Play Bizottság munkájához, amelynek elnöke vagyok. Ennek révén automatikusan tagja leszek az elnökségnek, mint a másik nemzetközi tisztségviselő, Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke.”

Kamuti, aki 1989 óta mindig választott tagja volt az elnökségnek, hozzátette, fontolgatja, hogy pályázik alelnöknek, mivel úgy érzi, kapcsolatrendszerével hatékonyan tudna segíteni, különösen mint orvos a sportegészségügy helyzetén.

A MOB közgyűlése októberi közgyűlésén döntött úgy, hogy a jövőben a főtitkárt nem a tagság, hanem a vezetőség választja meg az elnök javaslata alapján. Január 10-én az elnök, a négy alelnök és a 11 elnökségi tag mellett a felügyelő bizottság elnökének és tagjainak megválasztására is sor kerül. A pályázatokat december 31-én éjfélig lehet postázni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik