Élet-Stílus

Stadionügy: a Fradi nem közösködik az MLSZ-szel

A Ferencváros kommunikációs igazgatója jelezte: a klub külön stadiont épít, nem tervez a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) közös fejlesztést.

Tegnap került napvilágra a hír, miszerint a Nemzeti Labdarúgó Arénát a Fehér úton, a Fáy utcában vagy akár az Üllői úton is felépíthetik. Török Ottó szakállamtitkár az MTI érdeklődésére elmondta: Rieb György, az FTC elnöke arról tájékoztatta, hogy az eredetileg 22 ezer fő befogadására tervezett új Üllői úti stadion helyett egy 30 ezreset építenének fel, amelynek többletköltségét a Magyar Labdarúgó Szövetség állná.

A klub ugyanakkor cáfol, és önállóan építkezik: „Az FTC Labdarúgó Zrt. és az Esplanade Real Estate Kft. saját beruházás keretében kívánja felépíteni a Ferencváros új stadionját, és nem tervez a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közös fejlesztést, így alaptalan a hír, miszerint a Nemzeti Labdarúgó Aréna az Üllői úton épül fel” – nyilatkozta Ganczer Gábor, az FTC Labdarúgó Zrt. kommunikációs igazgatója a zöld-fehérek weboldalán.

A Fradi várhatóan a hónap közepén mutatja be az új Üllői úti stadion látványterveit.

Rieb György már látta a terveket, ugyanakkor bővebbet ezzel kapcsolatban nem kívánt mondani, annyit azért elárult: neki nagyon tetszenek a makettek, és biztos abban, hogy a szurkolók is elégedettek lesznek a végeredménnyel – írta hétfői számában a Bors.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik