Élet-Stílus

Koló árnyékában – Kozmann György regénye

Koló árnyékában címmel könyvet írt egykori társával, Kolonics Györggyel való kapcsolatáról Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus. A regény társszerzője a volt válogatott gyorskorcsolyázó, ismert sportriporter, Kaszala Claudia.

„Már Budapestre kerülésemkor, 2002-ben felvetődött bennem a gondolat, hogy jó lenne valamilyen formában megörökíteni azt a rengeteg élményt, amit átéltem, átéltünk” – fogalmazott a könyvbemutatón Kozmann, aki kétszeres ötkarikás bajnok társa július 15-i, tragikus halálát követően Kiss Tamással indult és nyert bronzérmet Pekingben.

„Aztán a sajnálatos esemény, Koló halála, majd az olimpia után nekikezdtem, és úgy érzem, kijöttek belőlem azok az érzések, gondolatok, amelyek még bennem maradtak. Tegnap, amikor a könyvet átvéve visszaautóztam, olyan érzés volt, mintha éppen egy versenyről jönnénk haza együtt.”

Kozmann György és Kiss Tamás (MTI)

Kozmann György és Kiss Tamás (MTI)

Kaszala Claudia, aki az utolsó rádió- és újságinterjút készítette Koloniccsal, elmondta: a főszereplő Kozmann által egyes szám első személyben előadott történetben mulatságos és érdekes részletek váltják egymást, és meglepő titkok is kiderülnek.

A bemutatón „Koló” kedvenc színésze, Rudolf Péter olvasott fel részleteket a könyvből.

A Pallas Antikvárium Kft. által kiadott, 220 oldalas, fényképekkel illusztrált mű csütörtöktől kapható országszerte a könyvesboltokban és a hipermarketekben, az ára 1990 forint. A bevétel jelentős részét a hamarosan létrejövő Kolonics Alapítvány kapja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik