Élet-Stílus

Szent a béke, folytatódik a női kosárbajnokság

Minekután a keddi megállapodással megoldódott a játékvezetéssel kapcsolatos probléma, így folytatódik az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság.

A sportági szövetség (MKOSZ) keddi tájékoztatása szerint a jelenlegi játékvezető bizottság (jb) és a nemzetközi mérkőzések vezetésére is kvalifikált bírók megállapodtak abban, hogy a férfibajnokság tavaszi rájátszásáig mindenképpen marad a testület, melynek vezetője, Szabó György akkor megméretteti magát. Ha támogatást kap a sípmesterektől, akkor továbbra is betölti hivatalát, ha nem, akkor távozik a bizottság éléről.

A női tagozat intézőbizottsága üdvözli a játékvezetői bizottság és a bírók között létrejött keddi megállapodást, ezzel szerinte megoldódott a játékvezetéssel kapcsolatos probléma. Így a nők folytatják a bajnokságot.

„Mivel a megállapodás lehetővé teszi, hogy a női bajnokság mérkőzéseit megfelelő játékvezetési feltételek mellett játszhassuk le, ezért a női tagozat csapatainak az MKOSZ elnökéhez 2008. november 14-én írott levelünkben megfogalmazott kérésünket elfogadottnak tekintjük” – jelezte a női tagozat MTI-hez eljuttatott közleményében.

A bírók sztrájkja miatt kialakult helyzetet az MKOSZ új játékvezetői bizottság felállításával kívánta megoldani, de a női liga ezt nem fogadta el, ezért a nők szombaton nem játszottak.
Továbbá döntés született arról – erről levélben értesítették Berényi János MKOSZ-elnököt -, hogy női csapatok addig nem lépnek pályára a kosárlabda-bajnokságban, amíg a szövetség nem biztosítja minősített játékvezetők küldését a találkozókra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik