Élet-Stílus

Eladják az Opelt?

Napelemgyártással foglalkozó cég venné meg az Opelt, amit Európa első teljesen környezetkímélő autógyárává kíván fejleszteni.

A bonni székhelyű napelemgyártó, a SolarWorld egyes információk szerint egymimilliárd eurót ajánlott fel a general Motorsnak az Opelért, ebből 250 milliót készpénzben, 750 millió eurót pedig bankhitel formájában. Az esetleges átvétel feltételéül a SolarWorld azt szabta, hogy az Opelnek minden kapcsolatot meg kell szakítania a General Motors anyavállalattal.

Szerda kora délutánig egyelőre sem az Opel, sem a General Motors részéről nem kommentálták az ajánlatot. Az elmúlt napokban ugyanakkor – legalábbis a kormányzat részéről – egyfajta „kívánatos lehetőségként” említették az Opel megvásárlásának eshetőségét, amire azonban szakértők szerint aligha van mód. Az idézett vélemények szerint ez vonatkozik a SolarWorld ajánlatára is.

Így – legalábbis egyelőre – annak van a legnagyobb valószínűsége, hogy a szövetségi kormány az érintett „Opel-tartományokkal”, Hessenel, Észak-Rajna-Vesztfáliával, Rajna-Pfalz-val és Thüringiával együtt siet a gyár megsegítésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik