Élet-Stílus

Több tengerentúlra utazó turistára számít a BA

Az amerikai járatok iránti kereslet növekedését várja a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport az Egyesült Államok vízummentességi programjától.

A Budapest Airport azon dolgozik, hogy sűrítse a járatok számát, ennek érdekében egyebek között újabb légitársaságot próbálnak meggyőzni arról, hogy érdemes “összekötni” Budapestet az észak-amerikai városokkal – közölte Szollár Domokos, a BA szóvivője.

A ferihegyi repülőtéren az Egyesült Államokba induló utasok kiszolgálása nem változik jelentősen. Továbbra is minden utasnak három órával az indulás előtt célszerű kiérnie Ferihegyre, hiszen egy órával a felszállás előtt lezárják a jegykezelést. Ezt követően – ugyanúgy, mint eddig – át kell esni a kötelező és rigorózus utasbiztonsági ellenőrzésen, ami a légiközlekedés biztonságát szolgálja, továbbá megmarad a beszállásnál a biztonsági ellenőrzés is – ismertette a szóvivő.

Újdonságként említette, hogy a jegykezelésnél kérik a – vízumot helyettesítő – kinyomtatott ESTA (elektronikus utas regisztrációs rendszer) űrlapot. E nélkül nem lehet felszállni a repülőgépekre. Minden Budapestről induló, és az Egyesült Államokba közvetlenül, vagy átszállással utazó feltétlenül vigye magával a kinyomtatott lapot, mert ezt minden esetben ellenőrzik – figyelmeztetett.

Ferihegyről a Delta Air Lines kínál közvetlen összeköttetést New Yorkkal, heti öt alkalommal. Tavaly 143 207-en utaztak a Budapest-New York vonalon, 7,5 százalékkal többen, mint 2006-ban. Akkor a Delta Air Lines mellett a Malév járata is üzemelt. A járatok helykihasználtsága átlagosan 90 százalék fölötti.

Magyarország hétfőn csatlakozott – másik hat országgal együtt – az Egyesült Államok vízummentességi programjához, ezzel 34-re nőtt a program tagországainak száma. A vízummentességgel az üzleti, illetve szabadidős utazásoknál lehet élni, maximálisan 90 napos tartózkodás esetén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik