Élet-Stílus

Két bronzérem a boksz-eb-n

A 60 kilós Varga Miklósnak - akárcsak Ungvári Istvánnak - az elődöntő jelentette a végállomást a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon, így bronzérmes lett, miután a súlycsoport egyik legjobbjától, az orosz Leonyid Kosztyiljevtől 11-2-es pontozással kapott ki.

Magyar szempontból nagyszerűen kezdődött Ungvári mérkőzése: élete első felnőtt világversenyén a hajdúsámsoni bokszoló megszerezte a vezetést, és még a harmadik menet elején is döntetlen, 2-2 volt az állás. A hajrában azonban az örmény riválisnak sikerült két ütést bevinnie, ezzel a végén az ő kezét emelték a magasba 4-2-es pontozásos győzelme után.

“Minden elismerésem Ungvárié, remekül küzdött, csupán azért van bennem némi hiányérzet, mert ellenfele a verhető kategóriába tartozott” – értékelt Balzsay Károly szövetségi kapitány.

A 60 kilós Varga Miklósnak is az elődöntő jelentette a végállomást, miután a súlycsoport egyik legjobbjától, az orosz Leonyid Kosztyiljevtől 11-2-es pontozással kapott ki.

Az első két menetben a magyar bokszoló teljesen egyenrangú ellenfele volt riválisának, aki még csupán 19 éves. A második felvonás végén 4-2-re vezetett Kosztyiljev, aki a harmadik etapot aztán 5-0-ra megnyerte, s ezzel el is úszott a döntő lehetősége.

“Jobb volt az orosz, nincs mese, el kell ismerni. Mindez azonban nem kisebbíti Varga sikerének értékét” – mondta Balzsay Károly szövetségi kapitány.

“Varga kristálytiszta ütéseire sem kapott pontot, a negyedik menetben már azt mondtam neki, próbálja meg testen kiütni Kosztyiljevet, mert másképpen már nem győzhet. Nehezen tudom megemészteni ezt a vereséget, de tanulni próbálunk belőle, jövőre a milánói vb-n talán kamatoztatni tudjuk a tapasztalatokat” – kesergett Máté Attila, Varga edzője.

Az Eb érmesei között egyébként roppant előkelő helyet foglal el Magyarország: négy elődöntősnél többet csupán az oroszok és az ukránok vonultatnak fel, egyaránt ötöt.

Liverpool, Európa-bajnokság, elődöntők
48 kg:
Hovhancs Danieljan (örmény)-Ungvári István p. gy. 4-2

60 kg:
Leonyid Kosztyiljev (orosz)-Varga Miklós p. gy. 11-2

Később:
64 kg: Káté Gyula-John Joe Joyce (ír)
91 kg: Darmos József-Colak Ananikjan (örmény)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik