Élet-Stílus

Megújult a leglátogatottabb hírgyűjtő oldal

Új külsőt és új funkciókat kapott Magyarország legnépszerűbb hírgyűjtő oldala, a Hírstart. A legjelentősebb újítás a szolgáltatás „Saját hírlap” nevű oldala, melyet az olvasó kedve szerint alakíthat, és az általa kedvelt hírforrásokkal rendezhet be.

A megújult Hírstart nyitóoldala a továbbra is jobban hasonlít egy szerkesztett hírportálra, mint versenytársai, amelyeken rendszerint pusztán a hírek címével találkozhat az olvasó.

Az oldal színesebb megjelenése mellett jelentős szabadságot nyújt az igény szerinti testreszabáshoz a „Saját hírlap” menüpont alatt. Ezt az oldalt az olvasók pár perc alatt saját igényeik, szokásaik szerint alakíthatják át meghatározva, hogy mely források híreit és milyen sorrendben szeretnék megjeleníteni az oldalon. Regisztráció nélkül is kipróbálható a szolgáltatás, érdemes azonban regisztrálni, mert ezután a személyre szabott oldal bárhonnan elérhető lesz (például otthonról, munkahelyről).

A Hírstart nyitóoldalán továbbra is megtalálhatók minden téma legfrissebb hírei, illetve a Hírfolyam névre átkeresztelt dobozban továbbra is megjelennek témától függetlenül a legfrissebb hírek.

Igazi újdonság viszont, hogy ugyanitt egy kattintással két nézet között választhatunk a fejléc jobb oldalán. A „komolyan” és „könnyedén” kapcsoló átváltásával hasonló elrendezésben, de más-más témájú hírek dominálják a nyitóoldalt.

Apróságnak tűnhet, nekünk mégis rögtön szemet szúrt, hogy az új oldalon minden hír címe alatt megjelenik a hír forrása és a témája is. Utóbbi azért különösen örömteli, mert ezen információ alapján az olyan címek, mint a „Lemondott a miniszterelnök” nem fogják félrevezetni az olvasókat – rögtön látható ugyanis, hogy az esemény külföldön vagy idehaza történt.

Regisztrált felhasználók pár kattintással visszajelzést is adhatnak az olvasott hírekről a címek alatt látható „Értékelés” opcióra kattintva. A pozitív és negatív értékelések alapján a Hírstart új típusú toplistákat is közöl a hagyományos, kattintáson alapuló toplisták mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik