Élet-Stílus

Nem akar beindulni az IPTV

admin
admin

2008. 11. 06. 13:23

Bajban van a német Deutsche Telekom IPTV-csomagja, ugyanis a vállalat egyáltalán örülhet, ha sikerül elérnie a korábban kitűzött alig 500 000-es előfizetői számot, de sokkal valószínűbbnek tűnik a 400 000-es szerződésszám elérése.

A DT már ehhez is kénytelen volt többször módosítani IPTV-csomagjainak árán, ráadásul az internetes televíziós platformot is fejlesztenie kell(ene). “Év végéig még tartjuk magunkat az 500 000 célszámhoz” – közölte Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezetékes hálózati részlegének elnöke. A cég még az idei év elején kiadott előrejelzésében egymillió IPTV-előfizetővel számolt, majd kénytelen volt ezt a számot 500 000-re módosítani.

A piac többi szereplője is hasonló problémákkal küzd. A Telecom Italia leányvállalatának, a Hansenetnek csupán 20 000 IPTV-ügyfele van, annak ellenére, hogy a szolgáltató a DSL-előfizetők esetében egy évig minden költséget magára vállalt. A Vodafone-Arcornál még rosszabb a helyzet, csupán néhány ezer IPTV-ügyfelet tartanak számon.

A Deutsche Telekom most karácsonyi akciókkal készül, valamint 2500 webrádió vételi lehetőségének biztosításával ösztönözné az embereket az internetes televíziózás választására. Ezenkívül további lehetőségként kínálnák az új ügyfelek számára lenne a Telekom Médiaközpont használata, ahol bárki elhelyezhetne a saját zeneszámait, videóit, digitális fotóit. Emellett a tartalmak egy nyílt platformon is hozzáférhetők lennének. Így az előfizetők közvetlenül a böngészőjükből érhetnék el ezeket a fájlokat.

A konszernt egyébként más problémák is sújtják: minden a folyamat lassítására irányuló kampány ellenére évente egymillióval csökken a vezetékes telefonelőfizetők száma. Höttges úgy vélte, hogy ez a létszámcsökkenés éves szinten elérheti a 4-5 százalékot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.