Élet-Stílus

Glockék álruhában menekültek Interlagosból

A Brazil Nagydíj után Felipe Massa aggódott a Toyota csapat tagjainak épségéért, a bajnokság sorsát eldöntő Glockot és társait a hazai közönség haragjától féltette. A kis brazil amúgy nem haragszik a németre, véleménye szerint semmit nem tehetett az utolsó körben Hamilton ellen.

A német Sport Bild szerint Felipe Massa attól tartott a Brazil Nagydíj után, hogy az elkeseredett helyi szurkolók Timo Glockon és csapatán töltik ki haragjukat. Glock kulcsszerepet játszott a 2008-as vb eldöntésében, amikor az utolsó előtti kanyarban száraz gumikon autózva már nem tudta maga mögött tartani Lewis Hamiltont, aki így megszerezte a címet.

Massa a futam után átküldte öccsét a Toyota garázsába, és rajta keresztül azt a tanácsolta, hogy a csapat tagjai cseréljék le az egyenruháikat, mielőtt elhagynák a pályát. A Toyotánál komolyan is vették a figyelmeztetést, így a szállodákba, a repülőtérre már brazil mezekben, és a Renault-tól és a Ferraritól kölcsönkapott tartalékruhákban utaztak.

A világbajnoki címről idén egyetlen ponttal lemaradt brazil a történtek ellenére nem haragszik Glockra, viszont sajnálja a korábbi versenyeken elszórt pontokat. Bár a csapat garázsában a családtagok korai örömtáncot jártak, a ferraris egy pillanatig sem tudta úgy, hogy bajnok lett.

“Nagyon zavaros érzéseim voltak, mert amikor átértem a célvonalon, én voltam a bajnok, és a harmadik kanyarban szóltak, hogy Lewis megelőzte Glockot. Rob (Smedley, Massa mérnöke) sosem mondta, hogy én vagyok a bajnok, mert Hamilton közel volt Glockhoz, csak azt mondogatta, hogy maradjak nyugodt, mert még meg kell látni, mire jut Lewis.”

“Amikor elértem az első kanyarba, úgy éreztem, hogy egy örökkévalóság lesz megtudni az eredményt. A második kanyarban még mindig csak azt mondták, hogy várjak, Hamilton Glockkal küzd, és amikor elértem a harmadikig, akkor mondta Rob, hogy igen, megelőzte Glockot, nem baj, így is szép volt!” – mesélte az utolsó pillanatokat a brazil.

Bár a szurkolói szép számmal úgy gondolják, hogy a Toyota német pilótája szándékosan engedte el a mclarenest az utolsó kanyar előtt, Massa biztos benne, hogy nem így történt. “Glocknak nem esőgumija volt, az eső pedig egyre erősödött, biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan engedte el Hamiltont, szerintem elmérte a fékezést. Nagyon esett, nem szólhatok semmit.”

Massa az utolsó futam után azért megjegyzi, hogy másképp is alakulhattak volna a dolgok idén, ha nem nullázik Ausztráliában, Malajziában, Silverstone-ban, a Hungaroringen vagy épp Szingapúrban: “Ha sajnálok valamit, hát azok a pont nélkül befejezett futamok. Mindegy is, hogy melyik, egyetlen pont is elég lett volna. Több versenyt is nyerhettem volna, de így is szép volt az idény. Persze azonnal elcserélném a brazíliai győzelmet egy pontra, de így is büszke vagyok a futamgyőzelmekre és az évre.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik