Élet-Stílus

Megbüntették a renitenskedő magyar olimpikont

Egy évre kizárta a magyar válogatottból és ugyanennyi időre eltiltotta a hazai szövetség versenyein való részvételtől a tőröző Ujlaky Virginie-t a Magyar Vívószövetség (MVSZ) fegyelmi bizottsága. A nem jogerős döntésről az MVSZ tájékoztatott.

Az fb ugyanakkor – figyelembe véve a felmerült enyhítő körülményeket – a szankciók végrehajtását egy évre felfüggesztette.

A fegyelmi testület – amely szeptember 26-án az ügy első tárgyalása alkalmával Ujlaky álláspontja ismeretének hiányában nem tudott döntést hozni – újabb tanúk meghallgatását követően a keddi harmadik fordulóban arra a megállapításra jutott, hogy Ujlakyt az ellene felhozott vétségek jelentős részében felelősség terheli.

Ujlaky (második jobbról) büntetését felfüggesztették (MTI)

Ujlaky (második jobbról) büntetését felfüggesztették (MTI)

Az MVSZ azért kezdeményezett fegyelmi eljárást vele szemben, mert megítélése szerint a pekingi olimpián nem volt megfelelő a hozzáállása, nem segítette csapattársait, egyes cselekedeteivel egyenesen hátráltatta az együttest. Ujlaky a játékokon tartalék volt, csak a csapatversenyben kapott szerepet csereként, egyéniben nem vívott.

A Franciaországban nevelkedett tőröző nem ment el az első meghallgatásra, észrevételeit és az üggyel kapcsolatos álláspontját a megelőző napon, késő délután juttatta el az MVSZ irodájába, francia nyelven. Ebből adódóan a fegyelmi bizottságnak akkor nem volt lehetősége az anyag megismerésére, ezért döntött úgy dr. Torday Kálmán, a bizottság vezetője, hogy nem zárja le az ügyet. Idő közben újabb tanúkat hallgatott meg az fb, most kedden pedig Ujlaky és a játékokra őt elkísérő édesanyja szóbeli verzióját is megismerhette a testület.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik