Élet-Stílus

Az Externet lehet az egyik új mobilszolgáltató

Az alternatív távközlési szolgáltatóként ismert Externet is beszállna a mobilszolgáltatók közé. A cég a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) frekvenciatenderén a Telekom 4 céggel karöltve indul.

Pórffy András, az Externet elnök-vezérigazgatója szerint egyértelművé vált, hogy kereskedelemi alapon nem jöhet létre a piacon virtuális mobilszolgáltatói (MVNO) megállapodás a három hazai mobilszolgáltató egyikével sem, ezért a verseny élénkítésének egyetlen módja egy új operátor megjelenése maradt. A távközlési cégek DreamCom Kft. néven közös vállalatot hoznak létre a negyedik mobilszolgáltatói GSM/UMTS licensz esetleges megpályázására.

A négy évvel ezelőtt piacra lépett Externet a legnagyobb alternatív szolgáltató az ADSL-piacon, a Telekom 4, az Externet partnere pedig lassan egy éve azon dolgozik, hogy MVNO-, illetve operátori szerephez jusson. A két vállalat ezért döntött úgy, hogy egyesítik erőforrásaikat. A DreamComban 30 százalékban az Externet, 70 százalékban a Telekom 4 lesz a tulajdonos.

Az NHH frekvenciapályázatán a két új belépő közül az egyik hasonló frekvenciakészletet kap, mint a jelenleg is a piacon lévő három mobilszolgáltató. A másik pályázó pedig a jelenleg nem használt 450 MHz-es frekvenciatartományt hasznosíthatja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik