Élet-Stílus

Tour: az ARD és a ZDF nem közvetít

A sorozatos doppingbotrányok miatt az ARD és a ZDF német televízió úgy döntött, hogy kiszáll a Tour de France kerékpáros körverseny élő közvetítéséből.

A két közszolgálati csatorna szerint a doppingbotrányok miatt erősen csökkent az értéke és a népszerűsége a franciaországi viadalnak.

A napokban a német Stefan Schumacherről és az osztrák Bernard Kohlról derült ki, hogy az eritropoetin (EPO) legújabb generációjához tartozó CERA-t szedtek. A szert a júliusi Tour de France-on még nem tudták kimutatni, az eljárás csak a nyár végére lett tökéletes.

Kohl volt az utolsó a sorban (MTI)

Kohl volt az utolsó a sorban (MTI)

Velük együtt összesen hét doppingeset volt a Touron: előttük az olasz Leonardo Piepoli és Riccardo Ricco, a spanyol Moises Duenas Nevado és Manuel Beltran, valamint a kazah Dmitrij Fofonov akadt fenn a vizsgálaton.

A tavalyi doppingbotrányok miatt mindkét német adó menetközben beszüntette a Tour sugárzását.

jövőre nem lesz német körverseny

A sorozatos kerékpáros doppingbotrányok miatt a szervezők lemondták a jövő évi német körverseny megrendezését.
“Sajnáljuk, hogy ezt a döntést kellett meghoznunk, ám a sportág jelenlegi helyzetében nem lehet anyagilag sikeres viadalt lebonyolítani” – mondta Kai Rapp, a szervező cég képviselője.
A jövő évi naptárban augusztus 29. és szeptember 6. között szereplő versenyt a német szövetség egy magán éggel közösen rendezte volna meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik