Élet-Stílus

Jön az új MacBook?

Kiszivárgott egy-két kép és néhány technikai jellegű részlet a készülő új sorozatokról, amelyek betekintést nyújtanak az Apple által tervezett újdonságokba. A cég mérnökei a régi és az új kombinációja mellett döntöttek.

Az AppleInsider által megszerzett anyag – amellyel kapcsolatban arra figyelmeztetnek, hogy mindenki kellő óvatossággal fogadja azt – arra utal, hogy az Apple immár készen áll az új sorozatok piacra dobására. Néhány technikai változtatás és a külső dizájn módosítása fedezhető fel a kísérő képen, pár apróság azonban még mindig nem világos az új fejlesztésekkel kapcsolatban.

Az értesülés szerint a 13 hüvelykes kijelzővel érkező MacBook, illetve a 15 és 17 hüvelykes monitorral szerelt MacBook Pro változatok az első alkalommal hasonlítanak majd egymásra annyira, hogy a külső szemlélődő akár egyazon sorozat tagjait vélheti bennük felfedezni. Ez egyrészt a közös alumíniumborításból, másrészt pedig a kialakítás azonosságából adódik, korábban ugyanis a cég igyekezett megőrizni az eltéréseket mindkét területen. Változik továbbá az I/O interfészek listája, itt a kép alapján néhány eddigi csatlakozó hiányzik, helyüket eltérő megoldások foglalják el.

Jön az új MacBook? 1

A FireWire 400 csatlakozó például nem található meg a készüléken, ezt az újabb FireWire 800 bővítőhely foglalja el, amely azonban visszafelé kompatibilis. Néhány szakértő arra is lát esélyt, hogy egy hibrid FireWire 800/3200 csatlakozó kerül a laptopokra, amely kialakításában megegyezik a korábbi változattal, ám már támogatja a szabvány legújabb verzióját, amelyről korábban mi is beszámoltunk. Ugyanígy hiányzik a DVI-I (Dual-Link) port is, ehelyett egy mini-DVI szerepel a képen, amely korábban a 13 hüvelykes MacBook és az iMac vonalon kapott szerepet.

Egyelőre ennyi derült ki az új sorozatról – meglátjuk, hogy a netbook- és hagyományos notebookújdonságok mellett hogyan szerepelnek majd az Apple üdvöskéi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik