Élet-Stílus

Nem lehet többet ígérgetni a sávszélességgel

Az internetszolgáltatóknak december közepétől a hirdetésekben is kötelező lesz a garantált le- és feltöltési sebesség feltüntetése - adta hírül a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

Az internetszolgáltatóknak december közepétől a hirdetésekben is kötelező lesz a garantált le- és feltöltési sebesség feltüntetése – adta hírül a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).

A szolgáltatóknak nemcsak vállalniuk és mérniük kell a garantált le- és feltöltési sebességet, hanem a vállalt értékeket az adott díjcsomagnál, a sávszélességgel együtt nyilvánosságra kell hozniuk.

A szolgáltatóknak december közepétől meg kell kezdeniük a fogyasztók tájékoztatását arról, hogy a meghirdetett “akármekkora” sávszélességhez mekkora garantált le- és feltöltési sebesség tartozik. – mondta Dömötörné dr. Ács Katalin, az NHH főigazgató-helyettese. Korábban a szolgáltatók a garantált értékeket csak az általános szerződési feltételeikben adták meg, de ott sem feltétlenül egy helyen az elvi maximumot tükröző értékkel.

Az előfizetők által igénybe vehető szolgáltatások, valamint az ügyintézés területén is az internetszolgáltatással van a legtöbb gond. A hazai internet piacot a gyors növekedés és az elaprózódás jellemzi, ezért sok esetben a bővüléssel járó feladatokkal a szolgáltatók nem tudnak lépést tartani, így sok a panasz a szolgáltatás minőségére, illetve az ügyfélszolgálatok működésére. A panaszok jelentős részét a sávszélességgel kapcsolatos problémák jelentik, amelyekre az NHH reményei szerint az új kormányrendelet, a garantált le- és feltöltési sebességre vonatkozó adatok közzététele megoldást fog jelenteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik