Élet-Stílus

Tartalom szerint méretez az új Photoshop

Megjelent a Photoshop szoftver negyedik változata. A legfontosabb, hogy mostantól a tartalomtól függően lehet majd átméretezéseket készíteni, és a szoftver jobban kihasználja a számítógép grafikuskártyájának teljesítményét.

A tartalomfüggő átméretezés új technológiájával a felhasználók egyetlen egérhúzással átméretezhetik képeiket. Az új automatikus elrendezési és keverési üzemmódok a mélységélesség alapján hoznak létre összetett képeket, valamint átmenet nélküli tónusokat és színeket tartalmazó 360 fokos panorámaképeket.

A szoftver újdonságai közé tartoznak az új kameraimportálási vezérlők, a vizuális mappanavigáció és a nagyobb méretű képcsoportok kijelölésekor hasznos speciális nézet is.

A Photoshop CS4 már kihasználja a legújabb grafikus feldolgozóegységek (GPU-k) képességeit. A szoftver egyenletes eltolási és nagyítási élményt nyújt, így a felhasználók az átláthatóság megőrzésével szerkeszthetnek képeket a legnagyobb nagyítás mellett.

Nem számit a szörfösök elhelyezkedése

Nem számít a szörfösök elhelyezkedése

A vászon elforgatását lehetővé tevő új eszköz leegyszerűsíti a képek forgatását, és a munka bármely szögből való elvégzését. Az új, egységes alkalmazáskeret, a lapokra bontott felület és az önmagukat igazító párbeszédpanelek által a munkaterület nem túlzsúfolt, egyenletesebben használható az alkalmazás.

200 ezer körül lesz

Az új szoftverek árai: az alapkivitelben jelenleg előrendeléssel a Photoshop CS4 Extended verzió 1200 dollár, a Creative Suite 4
Design Premium közel 1800 dolláros áron lesz, míg az Adobe Creative
Suite 4 Master Collection 2500 dollár. Emellett a régebbi darabok
frissítéséért 400 dollártól 900 dollárig kér majd a cég.

A Photoshop CS4 Extended tartalmazza a Photoshop CS4 összes szolgáltatását, valamint lehetővé teszi a 3D-s képek minden eddiginél könnyebb módosítását is. A felhasználók közvetlenül a 3D-modellekre és felületekre rajzolhatnak, 2D-s fájlokat alakíthatnak 3D-s képekké, és animációkat hozhatnak létre a 3D-s objektumok segítségével.

A bejelentés szerint a 3D-s motort az alapoktól újraírták. A videós szakemberek bármely 3D-s objektumot videomegjelenítési zónává alakíthatnak, a 3D-s objektumokat és tulajdonságokat pedig könnyedén jeleníthetik meg animációkban. Emellett az alapvető mozgókép-szerkesztési lehetőségeket egyetlen billentyűs billentyűparancsok teszik hatékonyabbá.

A Photoshop-termékcsalád sokat változott idén: az év a Photoshop Elements 6 Macintosh számítógépekre szánt verziójának megjelenésével kezdődött, majd a Photoshop Express megjelentetése a család egy új irányvonalát mutatta meg. Júliusban nagyobb frissítésen esett át a professzionális fotósok számára készült Photoshop Lightroom 2 megoldás, amelyet a hobbifelhasználóknak készült Photoshop Elements 7 és Adobe Premiere Elements 7 szoftverek megjelenése követett. Végül a sort a professzionális felhasználóknak szóló Photoshop CS4 és Photoshop CS4 Extended jelen megjelenése zárja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik