Élet-Stílus

Lakásvásár tizenharmadszor

170 kiállító, 8 ezer négyzetméter, több mint 100 ezer lakás – pénteken nyílik a Lakásvásár, az ősz meghatározó ingatlanpiaci rendezvénye a Syma Sport és Rendezvényközpontban.

Tizenharmadik alkalommal találkozhatnak a kiállítók a potenciális vevői körrel a magyar lakóingatlan piac legismertebb és legnagyobb rendezvényén, a Budapesti Lakásvásáron. A legutóbbi eseményen vásárlói rohamot tapasztaltak a szervezők. Akkor a két és fél napos mustrán közel tizenötezer látogató tekintette át a lakás – és hitelkínálatot.

Kongó piac?

A mostani Lakásvásárnak különös jelentőséget ad, hogy az utóbbi időben megnőtt a már elkészült, de még eladatlan lakások száma, Budapesten már átlépte a 2 ezres határt. A készleten lévő lakások száma részben azért emelkedett, mert sok fejlesztő épített kifejezetten külföldieknek, befektetési céllal lakásokat, de a vevők a jelzálogpiaci válság miatt elmaradtak. A másik ok pedig a rossz helyválasztás volt. A lakások hatvan százaléka a III., VIII., XI., XIII. és XIV. kerületben épül, így erős koncentráció figyelhető meg a fővárosi lakáspiacon.

Érdeklődőkben tavasszal sem volt hiány (fotó: MTI)

Érdeklődőkben tavasszal sem volt hiány (fotó: MTI)

Segítség a döntésben

A szeptember 26-28-ig tartó rendezvényen a mintegy 186 kiállító között jelen lesznek az ingatlanpiacot jelentősen befolyásoló ingatlanfejlesztők és ingatlanközvetítők. Az ingatlanhoz kapcsolódó jogi kérdésekben Hidasi és Társa Ügyvédi Iroda, az építkezéseknél meghatározó minőségügyi szabványokról az ÉMI Kht., míg a vízbekötésekkel, vízméréssel Fővárosi Vízművek Zrt. áll rendelkezésre. Finanszírozási kérdésekben a kiállításon megjelenő bankok, hiteltanácsadók segítenek. Hagyományosan megjelennek a szakmai szövetségek is (Magyar Ingatlanszövetség, Ingatlanosok Magyarországi Érdekképviseleti Egyesülete) a rendezvényen.

A Lakásvásáron az apróságokat gyermekjátszó-sziget, míg a nagyobbakat internet kávézó várja. A rendezvényre Csányi Sándor színművész és az olimpiai bajnok vízilabda válogatott tagjai is kilátogatnak.

Naprakész ajánlatok

A kiállítás megnyitásával egyidőben megújul a Lakásvásár honlapja. Újdonság, hogy ezentúl az ingatlanpiaci rendezvény nem évente öt alkalommal látogatható, hanem minden nap. A kiállítók ugyanis feltölthetik kínálatukat, s így a kiállítások között is könnyen megtalálható a lakásvásári kínálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik