Élet-Stílus

Lefokozhatják Räikkönent

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali elismerte, hogy a világbajnokot Massa támogatására oszthatják be, ha úgy alakul a helyzet.

Az Európa Nagydíj óta állandó téma, hogy a Ferrarinak melyik pilóta mögé kellene állnia a világbajnoki küzdelemben. Az olasz sajtó egyértelműen Felipe Massát kívánja első számú versenyzőnek a hajrára, és a csapat is elismeri, hogy előfordulhat, hogy Kimi Räikkönen támogatói pozícióba kerül.

„Ha szükség lesz rá, Kimi segíteni fogja Felipét. Ezt már az év elején megbeszéltük. Persze előbb azért látnunk kell, hogy hogy alakulnak a dolgok” – nyilatkozta Stefano Domenicali a Gazzetta dello Sportnak.

A csapatfőnöknek (k) hamarosan döntenie kell (vezess.hu)

A csapatfőnöknek (k) hamarosan döntenie kell (vezess.hu)

Bár a bajnok jelenleg 13 ponttal Lewis Hamilton, és héttel csapattársa, Massa mögött csak harmadik a pontversenyben, a csapatfőnök még egyáltalán nem írja le őt: „Szerintem nincsen gond. Lépni fog, hamarosan újra jó formában lesz – és azt is tudja, hogy hogyan tartsa távol magát a kritikáktól, a vitáktól.”

A csapatfőnök szerint Kimi legfőbb gondja, hogy a kanyarokban nem érzi jónak az autót, ennek megoldása pedig a Ferrari feladata lesz. Domenicali az utóbbi két futamon fölényes formában versenyző Massa bajnoki esélyeiről is meg van győződve, a brazilt érettnek tartja a végső diadalra.

Domenicali szerint a legfontosabb, hogy Räikkönen és Massa is mindig jól kezelhető, megbízható, versenyképes autót kapjon. „Nem engedhetjük meg magunknak, hogy megbízhatósági problémák miatt ússzanak el az eredmények. Az autó összes alkatrészének gyártását megerősítjük, 40 ember dolgozik a fémmegmunkálási és a minőségbiztosítási részlegen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik