Élet-Stílus

Újra indítja a DVD-háborút a Toshiba

Alighogy feladta küzdelmét a japán Toshiba a Blu-ray formátum ellen most a "régi" DVD-vel vágna vissza.

Az elektronikai termékeket gyártó óriás hétfőn rukkolt ki meglepetésre új DVD lejátszójával, amelyet azoknak szán, akik nem akarják kidobni régi DVD-iket azonban szeretnék azokat közel HD színvonalon élvezni.

A lejátszó nem is lesz drága, 150 dollár alatt marad, szemben a dupla ilyen drágán kapható Blu-ray lejátszókkal. Mindez annak kapcsán igazán érdekes, hogy az év elején maga a Toshiba dobta be a törülközőt a HD DVD-lejátszók gyártását beszűntetve, elismerve vereségét a Sonyval és a Blu-ray formátummal szemben.

A cég új XD-E500 néven futó terméke az XDE (eXtended Detail Enhancement) technológiát használja, amely lehetővé teszi a hagyományos felbontású DVD-k 480 pixeles képét is 1080-as nagyfelbontásban jó minőségben mutatni.

Toshiba végül nyertese is lehet egy elbukottnak hitt háborúnak ugyanis egy felmérés szerint az emberek túlnyomó része elégedett a hagyományos DVD-k minőségével és nem vágyik Blu-ray minőségre, mert gondolja, hogy mindez hasonló szemmel látható különbséget jelentene, mint amit anno a VHS-sel szemben a DVD tudott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik