Élet-Stílus

Cseh László – úszás

A magyar úszósport elsőszámú csillaga az olimpia egyik legnagyobb sztárjával, a nyolc számban is diadalra törő Michael Phelps-szel méri össze az erejét Pekingben. Edzője szerint nem az a cél, hogy megverjék az amerikai sztárt, hanem, hogy Cseh László megjavítsa a legjobb eddigi idejeit.

A legsikeresebb aktív magyar férfi versenyúszó jócskán túlszárnyalta az ifjúsági Európa-bajnok édesapja eredményeit.

A fiatalabbik Cseh László 15-szörös kontinensbajnok, és egyszer a világbajnokságokon is a dobogó legtetejére állhatott. Európában nincsen igazán komoly ellenfele, az amerikai sztárok azonban a nemzetközi versenyeken rendre megelőzik.

A 2004-es olimpián is már részt vett, de akkor egy szerencsétlen baleset megakadályozta abban, hogy a legjobbját ússza. Az athéni játékok előtt megcsúszott az uszodában, és eltörte a lábfejét. Viszonylag hamar felépült, de a kimaradt edzések miatt jelentős hátrányba került. A sportolói kvalitásait jelzi, hogy még így is bronzérmes lett 400 vegyesen.

Szombaton kezd 400 vegyesen (MTI)

Szombaton kezd (MTI)

Idén semmi nem akadályozta a felkészülését, az edzője mégis úgy tartja, hogy nincsen reális esélye az aranyéremre.

Turi György a FigyelőNetnek adott interjúban ugyanakkor gyorsan hozzátette, hogy bármi megtörténhet. A napi forma, egy kisebb gyomorrontás, a versenydrukk és még sok más minden közbeszólhat. Reméljük a legjobbakat.

CSEH LÁSZLÓ
Született: 1985.12.03., Budapest
Klubja: Kőbánya SC
Versenyszámai: 400 m és 200 m vegyes, 200 m hát
Olimpiai eredményei: 3. (400 m vegyes, 2004), 4. (200 m vegyes, 2004), 6. (100 m hát, 2004)
Kiemelkedő eredményei: vb-1. (400 m vegyes, 2005), 2. (400 m vegyes, 2003)
Pekingi célja: érem

Ajánlott videó

Olvasói sztorik