Élet-Stílus

Mészáros a hetedik lett

Kikapott második vigaszági mérkőzésén, ezzel hetedik lett Mészáros Anett a 70 kg-os cselgáncsozók között a pekingi olimpián.

A paksiak világbajnoki bronzérmese első mérkőzésén az orosz Julija Kuzinával szállt szembe. A találkozó elején a 2004-ben Eb-harmadik rivális lépett fel kezdeményezőbben, a bíró hamarosan meg is intette a magyart, aki ezt követően a fenekére huppant egy akció nyomán, így ellenfele már 2 kokával vezetett.

Ígéretes kezdés

Az állás azonban csakhamar megfordult, mivel Kuzinát is kétszer figyelmeztették földre húzásért, így Mészáros neve mellett már jukó szerepelt. A hajrában Hangyási László tanítványa még 10 másodpercig leszorította az oroszt, de az állás már nem változott, így a magyar dzsúdós került a legjobb nyolc közé, ahol a súlycsoport egyik legnagyobb ásza várta.

Mészáros (felül) még akár bronzot is nyerhet (MTI)

Mészáros (felül) még akár bronzot is nyerhet (MTI)

Az olimpiai címvédő, kétszeres világbajnok japán Ueno Maszaa gyorsan igazolta félelmetes hírnevét, fél perc elteltével vazaarit kapott a magyar feldöntéséért, majd az akció folytatásaként leszorította őt. Hangyási László tanítványa nem tudott szabadulni a kőkemény ölelésből, így a bíró 20 másodperccel később újabb vazaarit, ezzel együtt ippont hirdetett. Ueno az elődöntőbe jutott, tehát „magával vitte” a magyart a vigaszágra.

A hazai közönség előtt szereplő Vang Jüan első vigaszági meccse után alig 20 perccel lépett ismét tatamira, ami szemlátomást sokat kivett belőle: Mészáros alig 40 másodperc elteltével jukót érően vitte földre, majd rögtön le is szorította őt, és 25 másodperccel később már boldogan – és legalább hetedik helyezettként – emelhette öklét a levegőbe.

Lemaradt a pontszerző helyekről

A második alsó ági mérkőzésén a vb-ezüstérmes Ronda Rouseyval találkozott Mészáros. Az idei Hungária Kupát megnyerő amerikai már az első perc végén eldobta a magyart, aki ügyesen a karjára esett, így jukóval megúszta az akciót. Válaszul a korábban sikerre vezető leszorítással próbálkozott, ám – ahogy előtte megjósolta – a “gumiderekú” rivális kiszabadította magát. Az összecsapás 2:45 percnél ért véget, amikor Rousey hanyatt döntötte Mészárost, és ipont kapott.

“Ez van” – nyilatkozta könnyeivel küszködve az MTI-nek a magyar dzsúdós, majd az öltözőbe sietett.

A háromfős női válogatott minden tagja – Csernoviczki Éva (48 kg), Baczkó Bernadett (57) és Mészáros Anett – hetedikként zárta az ötkarikás játékokat. Csütörtökön a 100 kg-os Hadfi Dániel lép tatamira Pekingben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik