Élet-Stílus

Cseh másodszor is rajthoz áll hétfőn

Hétfőn 13 számban osztanak érmet a pekingi olimpián, és a magyaroknak is jó esélyük van dobogóra állni. Görbiczék második csoportmeccsüket játsszák, és bemutatkoznak a női vízilabdások is.

Női tőrben Mohamed Aida, Knapek Edina és Varga Gabriella képes lehet bravúrra. Mohamednek és Vargának egyáltalán nincs könnyű ága. Előbbi a tunéziai Ines Boubakri és a kanadai Luan Jujie asszójának győztesével kezd a 32 között, Varga pedig a venezuelai Mariana Isabel Gonzalez Parrával került szembe. Knapek a kínai Szun Csaóval nyit.

A sportlövő Sidi Péter a légpuska 10 méteres versenyében érdekelt, és az Európa-bajnok szeretne bekerülni a fináléba. A világbajnoki harmadik cselgáncsozó, az 57 kg-os Baczkó Bernadett – aki a bajai születésű, de Ausztráliában férjhez ment Pekli Máriát kapta első riválisának – legalább a pontszerzést tűzte ki célul, de a dobogót sem tartja elérhetetlennek. Az ökölvívó Varga Miklós (60 kg) a nyolcaddöntőbe kerülésért a verhetőnek tűnő kazah Merej Aksalovot kellene legyőznie.

Cseh 400 vegyesen már szerzett érmet (Galéria)

Cseh 400 vegyesen már szerzett érmet (Galéria)

Az úszóknál nagyüzem lesz, a délelőtti (hajnali) döntőkbe és elődöntőkbe a korábbi szereplésük függvényében juthat be Szepesi Nikolett (100 m hát), Kovács Norbert (200 m gyors), Bodor Richárd és Gyurta Dániel (100 m mell), Dara Eszter (100 m pillangó), Pecz Réka (100 m mell), Rudolf Roland (100 m hát) és Kapás Boglárka (400 m gyors). A közép-európai idő szerint délutáni előfutamokban Mutina Ágnes (200 m gyors), Cseh László és Kerékjártó Tamás (200 m pillangó), valamint Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn (200 m vegyes) száll medencébe.

A női kézilabdások második mérkőzésüket játsszák, ezúttal Brazília lesz az ellenfél, míg a női vízilabdások a hollandok ellen mutatkoznak be Pekingben.

Megkezdik a szereplésüket a szörfösök, Gádorfalvi Áron és Detre Diána is. A teniszezőknél még nincs sorsolás, így nem lehet tudni hogy Szávay Ágnes, illetve a Szávay, Arn Gréta páros mikor lép pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik