Élet-Stílus

Hamiltoné az első rajtkocka Mogyoródon

A Magyar Nagydíj időmérő edzésén a McLaren folytatta menetelését a vasárnapi kettős győzelem felé. Hamilton megszerezte a pole-t, Kovalainen pedig a második helyről rajtol. Massa mentette meg a Ferrari becsületét, Räikkönen megint leszerepelt.

Lewis Hamilton már érezheti a pezsgő ízét, hiszen az előzéseknek egyáltalán nem kedvező Hungaroringen a Magyar Nagydíj időmérő edzésén megszerezte az első rajtkockát. A McLaren diadalát Heikki Kovalainen második rajtpozíciója tette teljessé. Hamilton idén negyedszer nyert az időmérőn, a csapat viszont most először foglalta el a teljese első sort.

A végeredmény Felipe Massa számára felért egy nagy falat nyers citrommal, a kis brazilnak csak a maradék jutott, persze a harmadik rajtkockából indulva még mindig sokkal jobb helyzetben lesz holnap, mint csapattársa, Kimi Räikkönen – a világbajnok folytatta gyenge szereplését, csak a hatodik legjobb időt autózta.

brazil siker gp2-ben

A brazil Lucas Di Grassi nyerte a GP2-es autós gyorsasági versenyt a Hungaroringen. A második helyen az osztrák származású, de egyesült arab emírségekbeli licenccel szereplő Andreas Zuber végzett, míg a harmadik az egykori legendás Forma-1-es pilóta, a brazil Ayrton Senna unokaöccse, Bruno Senna lett. A 35. körig a venezuelai Pastor Maldonado vezetett, ám a kerékcsere után visszaesett. A pontversenyben éllovas olasz Giorgio Pantano nem tudott pontszerző helyen végezni. A Forma-1-es Magyar Nagydíj hétvégéjének szombati betétfutama, az F1 előszobájának tartott kategória versenye rendkívül izgalmas küzdelmet hozott, sok előzéssel és kicsúszással.

Robert Kubica az edzés végén nagyot mentett, hiszen sokáig úgy tűnt, hogy a BMW-től ma nem lehet többet elvárni annál, mint hogy a Q3-ban elhalászgasson a zavarosban, de a lengyel versenyző végül csak felugrott a negyedik helyre.

Galéria

Galéria

Az edzésen legjobban a toyotás Timo Glocknak lehetett drukkolni, aki a második szakaszban fantasztikus időt futott, és az utolsó etapban is sokáig a második helyen állt. Végül meg kellett elégednie az ötödik rajtkockával, de így is büszke lehet magára, hiszen csapattársa, az edzésspecialista Jarno Trulli csak a 9. helyről vág neki a holnapi futamnak. A Renault mindkét versenyzője befért az első tízbe, Fernando Alonso a 6., míg Nelsinho Piquet a 10. helyről indul.

megbüntették Bourdais-t

Öt hellyel hátrébb sorolták a rajtrácson Sébastien Bourdais-t, a Toro Rosso pilótáját, aki így a tizedik sorból startol vasárnap. A francia versenyzőt azért büntették meg, mert a szombati időmérő edzés első szakaszában feltartotta a német Nick Heidfeldet (BMW-Sauber).

Az időmérőt csúnyán elbaltázta Nick Heidfeld, aki túl sokáig kivárt gyors körének megfutásával, forgalomba került, és az első menet után szégyenszemre búcsúzni kényszerült. A williamses Nico Rosberg ugyan honfitársával ellentétben bejutott a második szakaszba, de hidraulikai probléma miatt nem folytathatta az edzést. Sebastian Vettel megint jól ment, a kis német alig maradt le a Q3-ról, holnap ebből még pontszerzés is lehet.

Nyilatkozatok

Lewis Hamilton: “Nagyon boldog vagyok, remekül sikerült eddig a hétvége, rászolgáltunk erre az eredményre.”

Heikki Kovalainen: “Nagyon erős az autó. Sikerült eltalálnunk a megfelelő beállításokat. Ezzel együtt holnap a pálya piszkos oldaláról indulok majd, ami a rajtnál minden bizonnyal nehezíti a dolgomat.”

Felipe Massa: “Ma reggelig úgy tűnt, nem vagyunk túl erősek, de most az időmérőn sikerült gyors köröket mennem. Szoros versenyre számítok.”

Magyar Nagydíj, rajtsorrend:
1. sor:
Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes)
Heikki Kovalainen (finn, McLaren-Mercedes)
2. sor:
Felipe Massa (brazil, Ferrari)
Robert Kubica (lengyel, BMW-Sauber)
3. sor:
Timo Glock (német, Toyota)
Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)
4. sor:
Fernando Alonso (spanyol, Renault)
Mark Webber (ausztrál, Red Bull)
5. sor:
Jarno Trulli (olasz, Toyota)
Nelson Piquet (brazil, Renault)
6. sor:
Sebastian Vettel (német, Toro Rosso)
Jenson Button (brit, Honda)
7. sor:
David Coulthard (brit, Red Bull)
Nico Rosberg (német, Williams)
8. sor:
Nick Heidfeld (német, BMW Sauber)
Nakadzsima Kazuki (japán, Williams)
9. sor:
Rubens Barrichello (brazil, Honda)
Giancarlo Fisichella (olasz, Force India)
10. sor:
Sébastien Bourdais (francia, Toro Rosso)
Adrian Sutil (német, Force India)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik