Élet-Stílus

Kovács Emese – úszó

A Sydneyben 200 mellen győztes Kovács Ágnes volt az utolsó magyar úszónő, aki olimpiai dobogóra állhatott. Pekingben szintén egy Kovács szerezhet ötkarikás érmet a szakágnak - a 17 éves Emese 200 pillangón készül nagy dobásra.

Kovács Ágnes után Kovács Emese – 200 méter pillangón – nyerhet újra ötkarikás érmet a női szakágnak. A Jövő SC-II. kerület versenyzője olimpiai újoncként, ám nagy reményekkel utazott el Pekingbe. „Megpróbálom a világrekordot (2:05.40) megúszni, és majd meglátjuk, az mire lesz elég. Mindenképpen dobogóra szeretnék kerülni az olimpián” – árulta el az FN-nek adott korábbi interjújában a 17 esztendős tehetség.

Kovács Emese első felnőtt világversenyén, a tavalyi rövidpályás Eb-n, Debrecenben, majd a márciusi, immár „nagymedencés” eindhoveni kontinensviadalon is ezüstérmet szerzett – ráadásul utóbb csak egy hajszál, 12 századmásodperv választotta el az első helytől. Nem csoda, hogy a közvélemény Pekingben is éremesélyesként számol vele. „Nem zavar, élvezem az ilyen helyzeteket. Ha elkezdek izgulni, attól még jobban hajtok, gyorsabban úszom” – jegyezte meg Kovács Emese.

Világrekordot akar úszni (MTI)

Világrekordot akar úszni (MTI)

A „pillangókisasszony” lengyel Otylia Jedrzejczakkal, az ausztrál Jessicah Schipperrel és az őt Hollandiában legyőző francia Aurore Mongellel lehet nagy csatában a dobogós helyekért.

Kovács Emese
Születési idő, hely: 1991.03.01., Baja
Klubja: Jövő SC-II. kerület
Versenyszáma: 200 m pillangó
Olimpiai újonc
Kiemelkedő eredménye: Eb-2. (2008)
Pekingi célja: éremszerzés

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik