Élet-Stílus

Kémprogram telepítésére kötelezik a kínai szállodákat

Súlyos büntetésre számíthatnak azok a Kínában működő külföldi szállodák, amelyek elutasítják a kormányzati szoftver telepítését.

Az internethasználatot figyelő kémprogram telepítésére kötelezik a Kínában működő külföldi szállodákat, amelynek segítségével figyelemmel lehet követni az olimpiai játékokra a kínai fővárosba érkező szállóvendégek internethasználatát – jelentette be a republikánus párti Sam Brownback szenátor. Szavai szerint több nemzetközi szállodalánc is megerősítette, hogy kapott ilyen utasítást.

A hotelek kényelmetlen helyzetbe kerültek, mert egyfelől felháborítónak tartják a rendeletet, és nem szeretnének eleget tenni annak, másfelől viszont nem szeretnék azt sem, hogy kockára tegyék azt az adott esetben több millió dollárt, amelyet befektettek Kínában – hangsúlyozta.

A rendelkezés szerint pénzbüntetésre, a világhálóhoz való hozzáférés letiltására, sőt akár működési engedélyük visszavonására is számíthatnak azok a szállodák, amelyek nem tesznek eleget az utasításnak.

Brownback szenátor több más politikustársával együtt már többször bírálta Kínát az emberi jogok megsértése miatt, kérve George Bush amerikai elnököt, ne vegyen részt a pekingi olimpiai játékok jövő heti ünepélyes megnyitóján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik