Élet-Stílus

Kifizetik a Horvát Utazási Iroda ügyfeleit

A közel 70 millió forintos biztosítási limit elegendő lesz a Horvát Utazási Iroda Kft. ügyfeleinek kártalanítására - mondta Szanyi Laura az Allianz Biztosító pr-vezetője.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal hétfőn hivatalból törölte a Horvát Utazási Iroda Kft.-t az utazási vállalkozók nyilvántartásából, így hétfőtől további utakat nem szervezhet és nem bonyolíthat le, köteles azonban az elmaradó utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat teljes összegben visszafizetni.

A Horvát Utazási Iroda Kft. vagyoni biztosítéka az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-nél a kiutaztató tevékenységre – 68,4 millió forint, míg a belföldi utazásszervezésre 500 ezer forint összegben áll rendelkezésre.

Eddig 60 szerződő jelentkezett a biztosítónál – közölte Szanyi Laura. Miután átnézték az utazási iroda nyilvántartását, további 60 szerződőt várnak. A 120 szerződésre kifizetendő összeg belefér a 68,9 millió forintos biztosítási limitbe.

A 11 éve működő Horvát Utazási Iroda az indulás egy nappal táviratban közölte utasaival a július 19-re tervezett útjuk törlését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik