Élet-Stílus

Hamilton könnyedén nyert

Lewis Hamilton ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel győzött a Német Nagydíjon, a meglepetést azonban a renault-s Nelsinho Piquet második helye jelentette. A Ferrari becsületét Massa mentette meg.

A Német Nagydíj versenyhétvégéjén történhetett bármi, Lewis Hamilton győzelemre volt ítélve.

A McLaren versenyzője Silverstone után másodszorra is nyert, idén negyedik, pályafutása során pedig nyolcadik diadalát aratta.
Az angol négypontos előnyt szerzett a bajnoki pontversenyben.

A rajtot Hamilton kapta el a legjobban (MTI)

A rajtot Hamilton kapta el a legjobban (MTI)

Viszonylag sima rajt után Hamilton a kicsit könnyebb autóval, hihetetlen lendülettel húzott el Felipe Massától, a Ferrari egyszerűen nem bírta a tempót. A hatodik helyről rajtoló Kimi Räikkönen az elején pozíciót veszített, de vissza is vette azt.

A futam fordulópontját a toyotás Timo Glock balesete jelentette, az autó jobb hátsó felfüggesztése egyszerűen eltört a célegyenes-ráfordító kanyar kerékvetőjén, ami után a német versenyző a bokszutca falának csapódott. A biztonsági autó beküldése után Hamilton előnye odalett, de őt ez sem zavarta, az újrarajtolás után is jól ment.

Nagyon jól járt a safety carral Nelsinho Piquet, aki pont a baleset előtt ment ki a bokszba, és telitankolva már nem kellett kiállnia többet. Hamiltonnak ezzel szemben volt még egy „látogatása”, amely után csapattársa, Heikki Kovalainen mögé tért vissza a 6. helyre, de miután a finn elengedte, egyszerűen végiggyalogolt a mezőnyön, hogy visszavegye a vezetést.

Glock szerencsésen megúszta a csúnya balesetet (MTI)

Glock szerencsésen megúszta a csúnya balesetet (MTI)

Piquet elismerésre méltóan tudta tartani magát a második helyen – a 17.-ről indult! -, jó néhány körig még vezetett is, megérdemelten állhatott a dobogóra. Az utolsó körökben Massa ugyan a közelében volt, de fékprobléma miatt esélye sem volt arra, hogy megelőzze. Szintén a biztonsági autó nyertesei közé tartozott Nick Heidfeld, aki egészen a negyedik helyig lopakodott előre.

Fernando Alonsónak vasárnap nagyon nem jött ki a lépés, szinte minden előzési próbálkozáson rajtavesztett, az 5. rajtkockából indulva végül csak 11. lett, Piquet második helye pedig külön fricska lehet számára, hiszen épp a héten nyilatkozta, hogy már neki sem cél a dobogó, a pontszerzéssel is megelégszik.

A világbajnok, Räikkönen a spanyolhoz hasonlóan formán kívül volt, azért is meg kellett dolgoznia, hogy végül ugyanazon a helyen érjen célba, ahonnan rajtolt. Az utolsó két pontszerző helyen a futam alatt szinte láthatatlan Robert Kubica, és a hétvégén végig ragyogó Sebastian Vettel osztozott.

Vasárnap a Ferrari elmaradt a mcLaren mögött (MTI)

Vasárnap a Ferrari elmaradt a McLaren mögött (MTI)

A futam gyorsan szétterítette a bajnoki küzdelem élmezőnyét, Hamilton egyértelműen vezet, Massa még közel van hozzá, de Räikkönen már hétpontos hátrányba került. Kubica lemaradása 10 pont a mclarenes pilótáéhoz képest.

Forma 1-es Német Nagydíj, Hockenheim
Végeredmény:
1. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes)
2. Nelsinho Piquet (brazil, Renault) +5.5
3. Felipe Massa (brazil, Ferrari) +9.3
4. Nick Heidfeld (német, BMW Sauber) +9.8
5. Heikki Kovalainen (finn, McLaren-Mercedes) +12.4
6. Kimi Räikkönen (finn, Ferrari) +14.4
7. Robert Kubica (lengyel, BMW Sauber) +22.6
8. Sebastian Vettel (német, STR-Ferrari) +33.2
9. Jarno Trulli (olasz, Toyota) +37.1
10. Nico Rosberg (német, Williams-Toyota) +37.6
11. Fernando Alonso (spanyol, Renault) +38.6
12. Sebastien Bourdais (francia, STR-Ferrari) +39.1
13. David Coulthard (brit, Red Bull-Renault) +54.9
14. Giancarlo Fisichella (olasz, Force India-Ferrari) +59.0
15. Kazuki Nakadzsima (japán, Williams-Toyota) +60.0
16. Adrian Sutil (német, Force India-Ferrari) +69.4
17. Jenson Button (brit, Honda) +1 kör
– Rubens Barrichello (brazil, Honda) – az 50. körben
– Mark Webber (ausztrál, Red Bull-Renault) – a 40. körben
– Timo Glock (német, Toyota) – a 35. körben
Leggyorsabb kör: Heidfeld 1:15.987

A vb-pontverseny állása
Pilóták:
1. Hamilton 58 pont, 2. Massa 54, 3. Räikkönen 51, 4. Kubica 48, 5. Heidfeld 41, 6. Kovalainen 28, 7. Trulli 20, 8. Webber 18
9. Alonso 13, 10. Barrichello 11, 11. Piquet 10, 12. Rosberg 8, 13. Nakadzsima 8, 14. Coulthard 6, 15. Vettel 6, 16. Glock 5, 17. Button 3, 18. Bourdais 2
Konstruktőrök:
1. Ferrari 105, 2. BMW-Sauber 89, 3. McLaren-Mercedes 86, 4. Toyota 25, 5. Red Bull 24, 6. Renault 23, 7. Williams 16, 8. Honda 14, 9. Toro Rosso 8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik