Élet-Stílus

Vörösék ezüstérmesek az Eb-n

Ezüstérmet szerzett a Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila, Máthé Vivien összeállítású magyar csapat az öttusa-Eb női váltóversenyében.

A Vörös Zsuzsanna, Gyenesei Leila, Máthé Vivien összeállítású magyar válogatott a második helyen zárta a váltóversenyt a moszkvai kontinensbajnokságon. Győzött a litván együttes, míg a dobogó harmadik fokára a házigazda oroszok állhattak fel.

„Jól lőttünk, jól úsztunk, jól lovagoltunk és a futásban is megtettük a magunkét. A vívásban a vártnál visszafogottabban szerepeltünk” – értékelt Kulcsár Antal szövetségi kapitány.

A szakvezető még elmondta: az élről vágott neki a futásnak a magyar csapat, de a litvánok pazarul teljesítettek. 1100 pontot érő produkcióval nyerték meg a befejező számot – és lettek ezzel Európa-bajnokok -, a második leggyorsabb lengyelek viszont már csak 968 pontot teljesítettek. A magyarok 916 ponttal fejezték be ezt a tusát.

Vöröséknél csak a listvánok voltak jobbak (MTI)

Vöröséknél csak a litvánok voltak jobbak (MTI)

A csütörtökön a legjobb magyar női versenyző, Gyenesei Leila kilencedik lett. A Gyenesei, Vörös Zsuzsanna, Máthé Vivien összeállítású válogatott pedig a litván, a fehérorosz és az orosz együttes mögött a negyedik helyen végzett. Pénteken a férfiak hagyományos versenyére került sor: a Kasza Róbert, Tibolya Péter, Marosi Ádám alkotta magyar csapat ezüstérmet szerzett, míg egyéniben Kasza Tibor a dobogó harmadik fokára állhatott.

Eb, Moszkva, női váltó:
1. Litvánia (Asadauskaite, Rimsaite, Kolegova) 5248 pont
2. Magyarország (Vörös, Gyenesei, Máthé) 5222
3. Oroszország (Muratova, Grecsisnyikova, Sztrucskova) 5170

Ajánlott videó

Olvasói sztorik