Élet-Stílus

Szávay lemaradt a döntőről

Szávay Ágnes szombati második meccsét már elveszítette a 175 ezer dollár összdíjazású Bad Gastein-i női tenisztornán: két szettben kapott ki a francia Pauline Parmentiertől, így nem jutott be a salakpályás verseny döntőjébe.

A világranglistán 14. helyén álló magyar játékos szombaton – miután az eső miatt csúszott a program – kétszer is pályára lépett a 175 ezer dollár összdíjazású Bad Gastein-i tornán.

A negyeddöntőben simán verte a hetedikként rangsorolt cseh Iveta Benesovát, később, az elődöntőben azonban már nem bírt a negyedik helyen kiemelt francia Pauline Parmentier-vel.

A nyitó játszmában 3:3-ig együtt haladt a két teniszező, ám ekkor a rangsorban 53. helyen álló francia elvette Szávay adogatását, és ez elegendő is volt a szett megnyeréséhez, miután magyar ellenfele hét bréklabdát is eltékozolt.

Szávay Ágnes hiába küzdött (MTI/EPA)

Szávay Ágnes hiába küzdött (MTI/EPA)

A lendületben maradt Parmentier a második játszma elején ismét lebrékelte Szávayt, majd 3:1-nél újra fogadóként nyert játékot.

S ezzel tulajdonképpen el is ment a meccs, a magyar lány – akinek ebben a szettben már bréklehetősége sem volt – 5:1-nél ugyan hozta saját szervajátékát, de Parmentier a következő gémben pontot tett az elődöntő végére, végül 1 óra 18 perc alatt 6:4, 6:2-vel jutott a salakpályás torna fináléjába.

Bad Gastein, női torna, elődöntő:
Parmentier (francia, 4.)-Szávay (1.) 6:4, 6:2

Eredmények

Győzelem a Davis-kupában

A magyar csapat behozhatatlan, 3-0-s előnyre tett szert a görög válogatott ellen a Davis-kupa Euroafrikai Zóna II. csoportjában maradásért zajló mérkőzésen, Szalonikiben. Ez azt jelenti, hogy a magyarok jövőre is ebben a csoportban folytathatják a küzdelmeket. A páros meccsen Bardóczky Kornél és Varga Róbert könnyedén győzte le a Haralamposz Kapogiannisz, Konsztantinosz Mikosz duót. A magyarok szettetenkét csak egy gémet engedélyeztek a riválisnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik