Élet-Stílus

Godova olimpiai névsort hirdetett

Godova Gábor, az Európa-bajnoki bronzérmes női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a pekingi ötkarikás játékokra utazó 13 fős keretét.

A múlt héten véget ért spanyolországi kontinenstornán bronzéremmel zárt 14-es keretéből a balkezes center Bujka Barbarát hagyja itthon Godova Gábor szövetségi kapitány, aki a péntek esti edzés után ismertette a 13-as, olimpiai névsort.

Az edző esélyekkel kapcsolatban a sportnapilap szombati számában úgy fogalmazott: „Ahhoz, hogy jó szerepeljünk, minden játékosnak alá kell vetnie magát a csapatérdeknek. Máskülönben kellemetlen meglepetések érhetnek minket.”

Éremesélyes a magyar csapat (MTI)

Éremesélyes a magyar csapat (MTI)

A női vízilabda egyébként 2000 óta szerepel az olimpia programján. Sydneybe nem jutottak ki a mieink, négy évvel később Athénban viszont már ott voltak, ám Faragó Tamás irányításával csak a hatodik helyen végeztek. A vártnál gyengébb eredmény a tapasztalatlanság számlájára írható;
a lányok nem tudták elviselni a nagy téttel járó terhet.

A csapat mostanra kellő rutint szerzett – a kerettagok közül tízen Athénban is jelen voltak -, s az erőviszonyokat tekintve a magyar női válogatott éremesélyesként utazik Pekingbe.

A Godova-csapat a hollandokkal (augusztus 11, 7 óra), az ausztrálokkal (13., 7 óra), valamint a görögökkel (15., 11 óra) kerültek azonos csoportba. A másik négyesben az oroszok, az amerikaiak, az olaszok és a kínaiak szerepelnek. A középdöntőre 17-én, az elődöntőre 19-én, a döntőre pedig 21-én kerül majd sor – reményeink szerint a magyar együttes részvételével.

Múltidéző

2000, Sydney:
1. Ausztrália
2. Egyesült Államok
3. Oroszország

2004, Athén:
1. Olaszország
2. Görögország
3. Egyesült Államok

6. Magyarország

Az augusztusi ötkarikás játékokra utazó válogatott: Horváth Patrícia, Sós Ildikó – kapusok, Brávik Fruzsina, Drávucz Rita, Györe Anett, Kisteleki Dóra, Pelle Anikó, Primász Ágnes, Stieber Mercedes, Szremkó Krisztina, Takács Orsolya, Valkay Ágnes, Zantleitner Krisztina – mezőnyjátékosok.

Legyőzte a szívbetegség

Szívbetegség miatt azonnal abba kell hagynia a versenyszerű sportolást Steffen Dierolf 32 éves német válogatott vízilabdázónak. A pólós az orvosai javaslatára nem lesz ott Pekingben – szereplése nagyon kockázatos lenne -, s rövidesen kisebb szívműtétnek veti alá magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik