Élet-Stílus

Tagad a Touron lebukott Ricco

Ricardo Ricco, a francia kerékpáros körversenyen pozitív doppingmintát adott olasz kerekes rendőrségi kihallgatásán tagadta, hogy tiltott szerekkel élt.

Ricardo Ricco, a Saunier Duval csapat első számú kerekeséről csütörtökön derült ki, hogy a Tour de France negyedik szakasza után levett mintájában harmadik generációs EPO nyomaira bukkantak a szakemberek. A kétszeres szakaszgyőztes, az összetett kilencedik helyén álló sportolót a helyi rendőrség őrizetbe vette, csapata pedig visszalépett a versenytől.

„Csütörtökön 14 órakor vették őrizetbe az olasz versenyzőt. Első kihallgatásán nyugodt volt és határozottan tagadta, hogy tiltott szerrel élt volna – mondta Antoine Leroy ügyész. „Ricco énteken a vizsgálóbíró előtt tesz majd vallomást, s ezt követően indulhat majd meg a hivatalos nyomozati eljárás ellene.”

Ricardo Ricco lebukott, de tagad (MTI/EPA)

Ricardo Ricco lebukott, de tagad (MTI/EPA)

Ricco már a harmadik bringás az idei Touron, aki pozitív doppingtesztet produkált, ám egyértelműen ő a legnagyobb név a lebukott kerekesek közül.

A 24 éves klasszis idén második lett a Giro d’Italián, a Tour de France-on ő viselte a legjobb fiatalnak járó fehér és a hegyi pontversenyben vezetőnek járó pöttyös trikót – a hatodik és a kilencedik szakaszon nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik