Élet-Stílus

Szávay gyorsan búcsúzott

Az első helyen kiemelt Szávay Ágnes nagy meglepetésre két szettben kikapott a szlovén Andreja Klepactól a Római Teniszakadémián zajló, 175 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán, így nem jutott be a legjobb nyolc közé.

Az első játszma nem a világranglistán 14. helyezett magyar játékos és a közönség várakozásai szerint alakult a vadonatúj centerpályán. A rangsorban 135. szlovén Andreja Klepac ugyanis meglepően magabiztosan játszott, kihasználta Szávay bizonytalankodásait és 33 perc alatt, 6:2-vel előnyhöz jutott.

A hazai kedvencnek – aki az első körben erőnyerő volt – a folytatásban sem sikerült semmi, pontatlanul játszott, Klepac pedig nem hibázott és ismét 3:1-re, majd 4:2-re elhúzott. A szépítés még sikerült a 19 esztendős magyarnak, 5:3-nál azonban elvesztette az adogatását, így máris búcsúzott.

Mindössze öt gémet nyert (MTI)

Mindössze öt gémet nyert (MTI)

“Nem volt egyszerű mérkőzés. Tudom, hogy nagyon sokan kijöttek szurkolni nekem és sokan csak álmodhatnak ilyen körülményekről, de ezáltal nagy nyomás is nehezedett rám, s ezzel most nem sikerült megküzdenem. Az olimpiáig még két versenyen indulok, s bár elvem, hogy mindig csak a következő feladatra koncentrálok, már nagyom várom a pekingi játékokat, ahol remélem, egyéniben és párosban is jól fogok szerepelni” – nyilatkozta a viadalt közvetítő SportTV-nek Szávay.

Az ötödik helyen kiemelt cseh Lucie Safarova sem jutott tovább, miután viszonylag simán kikapott a korábban Király Pálmát búcsúztató német Anna-Lena Grönefeldtől. A másodikként rangsorolt francia Alize Cornet ugyanakkor ott van a nyolc között, szlovák Magdalena Rybarikova legyőzése ugyanis nem jelentett számára gondot.

Budapest, női torna
Egyes, nyolcaddöntő:

Klepac (szlovén)-Szávay (1.) 6:2, 6:3
Cornet (francia, 2.)-Rybarikova (szlovák) 6:2, 6:2
Grönefeld (német)-Safarova (cseh, 5.) 6:1, 6:4
Sprem (horvát)-Obziler (izraeli) 6:2, 6:1

Páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért):
Nagy, Kapsaj (magyar, ukrán)-Kondratyeva, Lefevre (orosz, francia, 4.) 6:4, 4:6, 10-8 – szuper tiebreak
Jevtimova, Kochanova (bolgár, szlovák)-Marosi, Tavares (magyar, brazil) 2:6, 6:1, 10-8 – szuper tiebreak

Páros, negyeddöntő:
Nagy, Kapsaj-Grönefeld, Senoglu (német, török) 6:4, 1:6, 12-10 – szuper tiebreak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik