Élet-Stílus

Riválist kapott a Second Life

Lively néven új szolgáltatást indított a Google. A háromdimenziós pixelparadicsomban a felhasználók reklámok nélkül élvezhetik egymás társaságát.

A Lively oldaláról ingyen letölthető szoftverrel személyre szabott virtuális világot lehet létrehozni a Second Life, a Sims Online és számos hasonló népszerű szolgáltatás mintájára. A felhasználó először választ magának egy képregényfigura-szerű alakot – internetnyelven avatart -, amely őt képviseli, aztán ízlése szerint berendezheti a teret. Ide aztán meghívhatja a barátait, vagy cseveghet a Lively-ban talált ismerősökkel. A képregényhatást a szövegbuborékok teszik teljessé, ezekben jelenik meg, amit a felhasználók közölnek egymással.

A közösségi hálózat főleg abban különbözik a legnépszerűbb virtuális világtól, a Second Life-tól, hogy – legalábbis egyelőre – nincs benne reklám és webböngészőn működik, a felhasználók így a saját tervezésű tereket, csevegőszobákat beilleszthetik például a személyes honlapjukba, és nem kell külön elindítani a programot.

A legnagyobb titokban fejlesztett szoftver – amelyről egészen az indulásig nem is szivárgott ki semmi – abban is új, hogy összekapcsolható a Google-hoz tartozó más szolgáltatásokkal; például lehet YouTube videókat nézegetni a csevegőszoba virtuális televíziókészülékén, a falakat pedig ki lehet tapétázni a Picasa fotómegosztóban tárolt fényképekkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik