Élet-Stílus

Nem gyerekes weboldalak gyerekeknek

Még nyáron is a gép előtt üljön a gyerek? Sok szülő gondolja, hogy na, ez az, amit igazán kerülni kéne, de többségük azért mégis engedékeny, amikor legalább egy-két perc nyugalomra vágyik. Csakhogy, nem is olyan egyszerű olyan oldalakat találni, amit legalábbis mi felnőttek jó szívvel ajánlunk gyerekeink számára. Némi segítség lehet ez az összeállítás.

Gyerekstartlap (klikk ide)

A Startlap.hu oldalak egyik legújabb tagja egy olyan ernyőszájt, ami szinte zárójelbe is teszi a fenti problémákat. Jól tematizálva felnőttes módon csoportosítja a gyereknek szóló oldalakat. Nem is kell tehát ötletszerűen bogarásznunk.

Nem gyerekes weboldalak gyerekeknek 1


Napocska

Egy heti újság gyerekeknek különféle őket érintő témakörökkel, szép grafikával és minden olyasmivel, ami egy rendes hírportált is jellemez. Cikkgyűjtemény, mese, kvíz, minden egy helyen.

Nem gyerekes weboldalak gyerekeknek 1


Kölyökmúzeum

A lap a Nemzeti Múzeum weboldala gyerekeknek. Egy 3D-s térképen keresztül bolyonghatnak a múzeumban azok a kicsik és nagyok, akik már elboldogulnak valamelyest a betűkkel.

Nem gyerekes weboldalak gyerekeknek 1


Diafilmmúzeum

Ez egy diafilmtörténeti gyűjtemény, az egyetlen hazai filmdiapozitíveket őrző magán kollekció, amely több mint 30 éves kutató- és rendszerező munka eredményeit tükrözi. Hogy ez ne hangozzon ilyen szikárnak, komoly kis gyűjtemény van gyerekeknek szóló bábfigurás diafilmekből. Az oldal egyébként felnőtteknek is tartogat néhány remekművet.

Nem gyerekes weboldalak gyerekeknek 1


Olvasni jó!

Mesék, mondókák, népdalok, versek garmadája egy grafikailag egyszerű, de jól kezelhető oldalon. A honlap nem szorítkozik csak a fenti témákra, hanem van játék-, video- és hanganyagrovata is.

Nem gyerekes weboldalak gyerekeknek 1


Mazsola

Talán túlzott meglepetésként érhet minden szülőt, ha csemetéje étellel fogadja, amikor haza ér, de a Mindmegette.hu népszerű főzőoldal gyerekváltozatán azért nem kell attól félni, hogy a kis szakácsok lefőzik szüleiket. Inkább egyszerű dolgokat, mint a sajtos szendvics elkészítését tanulhatják meg. Ennek egyébként aranyos kommentje is volt egy kis olvasótól : „Ki akartam próbálni, de anyukám megette a sajtot.”

Nem gyerekes weboldalak gyerekeknek 1


Egyszervolt

A gyerekoldalak megkerülhetetlen szereplője. Bizonyára elsők között fogunk róla hallani, ha a témában keresgélünk egy kicsit. Minden joggal. Nagyon szép grafika és ötletes játékok találhatók rajta. Komplexitását jellemzi, hogy a Flash animációban izgő-mozgó nyitólap mintegy 15 témakörben ad lehetőséget az oldalon történő navigációra.

Nem gyerekes weboldalak gyerekeknek 1


Bigyoo

Kakukktojás lehet az előbbiekhez képest, ugyanis ez egy certifikációs lap. Bizony ilyen is létezik. A gyermekbaráthonlapok minősítő rendszere önkéntes alapon működik és csak olyan oldalakon jelentetik meg ezt a pecsétet, amely megfelel a Bigyoo kritériumainak. Az oldal maga is gyerekes, de annál profibb kialakítású.

Nem gyerekes weboldalak gyerekeknek 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik