Élet-Stílus

Wimbledon: menetel a női címvédő

A címvédő amerikai Venus Williams és sérülése ellenére a második helyen kiemelt szerb Jelena Jankovics is nyolcaddöntős Wimbledonban, s továbbjutott a britek elsőszámú férfijátékosa is. A spanyol Rafael Nadal is továbbjutott.

A címvédő amerikai Venus Williams bejutott a legjobb 16 közé, miután két szettben verte a selejtezőből a főtáblára került spanyol Maria Martinez Sanchezt. A négyszeres bajnok klasszis az első szettben esélyt sem adott riválisának, csak egy gémet engedett ki a kezéből, a második játszma viszont nagy csatát hozott. Egy-egy brékkel jutottak el a felek 5:5-ig, ekkor Venus újfent elvette Sanchez adogatását, s ezzel megalapozta 6:1, 7:5-ös győzelmét. Venus a következő körben a japán Szugijama Ait verő 18 esztendős orosz Alisa Klejbanovával találkozik.

Útban az ötödik győzelem felé (AFP)

Útban az ötödik győzelem felé (AFP)

Az orosz nőknek jó napjuk volt, hiszen Jelena Gyementyijeva, Nagyja Petrova és a korábban Marija Sarapovát búcsúztató Alla Kudrjavceva is tovább menetelt. A második helyen kiemelt Jelena Jankovicsot viszont meglepte a dán Caroline Wozniacki, miután simán, két gémet veszítve hozta az első játszmát, ráadásul a szerb klasszis meg is sérült. De fájós térd ide, ügyes ellenfél oda – Jankovics összeszedte magát és végül három szettben, két óra hat perc alatt két vállra fektette riválisát.

Rekord

Az amerikai Venus Williams 127 mérföld/órás (204,47 kilométer/órás) sebességgel küldte meg a labdát szervából, és ezzel megdöntötte a nők között a vonatkozó wimbledoni rekordot. A WTA-csúcsot Venus 129 mérfölddel tartja.

Ami a férfiakat illeti: a britek elsőszámú játékosa, Andy Murray túljutott a harmadik fordulón – a rövidítésben elbukott második szettet leszámítva ugyanis magabiztosan győzte le a németek korábbi világranglista-másodikját, Tommy Haast. A 21 esztendős Murray legközelebb a nyolcadik kiemelt – a honfitársát, a szintén francia Gilles Simont legyőző – Richard Gasquet-vel csap majd össze.

A végső sikerre is esélyes, tavaly és tavalyelőtt is döntős spanyol Rafael Nadal biztosan nyert a német Nicolas Kiefer ellen. „Nicolas valamennyi borításon jól játszik, de kiváltképp ezen a gyors pályán, füvön. Nagyszerűen adogat és röptézik, de az első szett rövidítésében már jól játszottam, s a folytatásban sem volt gondom” – magyarázta a meccs után a spanyol.

Eredmények

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik