Élet-Stílus

Domenechet védik a sztárjai

A vártnál gyengébb szereplést követően megingott a francia szövetségi kapitány alatt a kispad. Franck Ribéry és Willy Sagnol nem szeretné, ha távozna Raymond Domenech, a szövetség július első napjaiban dönt.

Néhány napja Franck Ribéry vette védelmébe a szakembert, aki a döntéseivel az Európa-bajnokság előtt és közben is sok ellenséget szerzett magának. Domenech irányításával a két éve világbajnoki döntőt játszó együttes a csoportkörben elbúcsúzott a tornától, miután három meccsen mindössze egy pontot szerzett.

A korai búcsút követően a francia szurkolók és a sajtó a szakember fejét követelte, ám a szövetség még nem döntött az ügyben. „Nem akarunk elhamarkodottan dönteni” – nyilatkozta az Eb-búcsú után a szövetség szóvivője, majd hozzátette, hogy a július 3-ai elnökségin foglalkoznak a kapitánykérdéssel.

Sagnol a kapitány mellett (AFP)

Sagnol a kapitány mellett (AFP)

Domenech mindenesetre maradna, és a csapat két kulcsembere is szeretné, ha kitöltené a 2010-ig szóló szerződését. „Négy éve dolgozom együtt a kapitánnyal, és minden eddigi döntését támogattam. Ez a borzasztó Eb-t követően sem fog megváltozni, örülnék, ha maradna a válogatott élén” – mondta a napokban Willy Sagnol francia újságíróknak.

Kérése feltehetőe nem fogja meghatni a szövetség vezetőit, akik várhatóan nem adnak újabb esélyt Domenechnek. A sajtóban természetesen már megindultak a találgatások, hogy ki lehet a Trezeguet-t érthetetlen okokból az Eb-keretből kihagyó kapitány utódja. A francia lapok szerint Didier Deschamps pályázik a legjobb eséllyel a posztra, de felmerült Laurent Blanc, Gerard Houllier, Jean Tigana és Arsene Wenger neve is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik