Élet-Stílus

Ballack játéka kérdéses

A német válogatott csapatkapitánya elismerte, hogy nem játszottak jól a törökök elleni elődöntőben, de biztos abban, hogy a döntőben a másik arcát fogja mutatni a Nationalelf. Más kérdés, a sérült Michael Ballackkal vagy nélküle?

„Nagyon sokat kivett belőlünk a törökök elleni elődöntő, de a fináléra kipihenjük magunkat, és bízom abban, hogy portugál meccsen mutatott teljesítményt meg tudjuk ismételni a döntőben” – így Michael Ballack, a németek csapatkapitánya. „A spanyolok az összecsapás esélyesei, de ez nem zavar minket, a portugálokkal szemben sem adtak nekünk sok esélyt.”

A német válogatottat az Európa-bajnokság előtt a favoritok között emlegették, de a csoportkörben és a negyeddöntőben is igen hullámzóan játszott. „Bejutottunk a fináléba, és most csak ez a lényeg. A döntőben már bármi megtörténhet, ha mindenki a legjobbját hozza, akkor mi fogunk nyerni” – mondta magabiztosan a Chelsea-ben futballozó középpályás.

Ballacknak is javulnia kell (MTI/EPA)

Ballacknak is javulnia kell (MTI/EPA)

A németeknek ehhez minden téren, de elsősorban a védelemben kell javulniuk. A törökök támadoknál jóval veszélyesebbek a spanyolok, és Lahmnak, illetve Metzelder-Mertesacker duónak az előrehúzódó középpályásokkal is meg kell birkóznia.

Ballack csak szurkol?

Könnyen elképzelhető, hogy kihagyja a spanyolok elleni vasárnapi Európa-bajnoki döntőt Michael Ballack, a németek csapatkapitánya. A 31 éves középpályás vádlisérülése miatt péntek óta nem tudott együtt edzeni a csapattal. Ballack eddig minden mérkőzésen pályára lépett az Eb-n, az osztrákok és a portugálok ellen volt eredményes.

Franz Beckenbauer, a németek futball-legendája is félti a csapatot. „Az oroszok elleni meccs második félidejében mutatott spanyol játék, az elmúlt tíz év legjobb futballja volt. Azzal a produkcióval Luis Aragónes csapata bárkit legyőzne a világon” – nyilatkozta a 62 éves szakember, aki játékosként többek között Eb-t is nyert. „Úgy vélem a spanyol játékosok technikásabbak és mozgékonyabbak, de talán erőnlétben fölöttük vagyunk.”

A szövetségi kapitányként és játékosként is világbajnoki aranyérmet szerző Beckenbauer ugyanakkor nem temette előre Joachim Löw tanítványait. „A német csapat hullámzó teljesítményt nyújtott az Európa-bajnokságon, de remélem, a döntőben a jobbik arcát mutatja majd. Amennyiben sikerül megismételni a portugálok elleni negyeddöntőben látottakat, nyerhet a csapat” – biztatta Phillip Lahmékat Beckenbauer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik