Élet-Stílus

Federer magabiztosan kezdett

Hétfőn elkezdődtek az idei év harmadik Grand Slam tornájának küzdelmei. A női és férfi világelső, Ana Ivanovic és Roger Federer magabiztosan kezdett Wimbledonban, az egyetlen magyar résztvevő, Szávay Ágnes a koraesti órákban lép pályára.

A 15. helyen kiemelt magyar klasszis az olasz Tathiana Garbin ellen játszik az első körben. A két játékos egyesben eddig kétszer találkozott, és a Vasas 19 éves teniszezője 1-1-re áll a világranglista 79. helyezettje ellen. Még 2005-ben, a modenai salakon a 30 esztendős Garbin győzött 6:3, 6:0-ra, idén a párizsi fedettpályás viadalon pedig a magyar diadalmaskodott 6:3, 4:6, 6:2-re.

Szávay idén versenyez másodszor a londoni gyepen, tavaly egy kört ment. A már tizedik Wimbledonjára készülő Garbin 2006-ban és 2007-ben szerepelt a legjobban, akkor a második fordulóig jutott.

Hrbaty jól viselte a vereséget (Getty)

Hrbaty jól viselte a vereséget (Getty)

A magyar játékossal ellentétben a két világelső, Ivanovic és Federer már letudta első körös meccsét. A Roland Garroson élete első győzelmét arató szerb játékos mindössze két gémet engedélyezett a paraguayi Rossana De Los Riosnak. Ivanovic a második körben a francia Nathalie Dechyvel találkozik.

Federernek sem volt nehezebb dolga a szebb napokat is látott, idén sérülésekkel bajlódó szlovák Hrbaty ellen. A hatodik wimbledoni győzelmére törő svájci klasszis esélyt sem hagyott riválisának, és mindössze hét gémet veszítve lépett tovább a második körbe.

A hétfői nap a kiemeltek sikerét hozta, a férfiaknál egyedül a horvát Karlovic búcsúja okozott némi meglepetést. A nőknél Federer honfitársa, Patty Schnyder hullott ki a nyitókörben, de Serena Williams, Kuznyecova és Vaidisova hozta a kötelezőt.

Hétfői eredmények.

björkman az idény végén visszavonul

“Értékeltem a karrieremet, amely hála az égnek hosszú és eredményes volt és úgy határoztam, hogy ez lesz az utolsó fellépésem Wimbledonban” – tudatta közleményben a játékos. A 36 éves Jonas Björkman még pályára akar lépni a pekingi olimpián és ahogy fogalmazott: “Karrierem megkoronázása lenne, ha búcsúzóul sikerülne egy érmet nyernem Svédországnak.” A skandináv teniszező pályafutása legjobbjaként – 1997 novemberében – negyedik volt a világranglistán egyesben, de jellemzően inkább párosban ért el sikereket. Ebben a számban kilencszeres Grand Slam-győztesnek vallhatja magát, ezen kívül hazája válogatottjával megnyerte a Davis Kupát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik