Élet-Stílus

Talma jól kezdett a Donington Parkban

Talmácsi Gábor a második helyen zárta a Brit Nagydíj első időmérőjét a 125-ös géposztályban. Az ideiglenes pole pozíció az olasz Simon Corsié.

Talmácsi nagyszerűen motorozott az általa kevésbé szeretett pályán, a Donington Parkban. A 125-ös géposztály magyar világbajnoka a szabadedzést a harmadik helyen zárta, az időmérőn viszont még ennél is jobban szerepelt, csak egyetlen pilóta, a pontversenyben korábban vezető Simone Corsi volt gyorsabb nála, s az olasz is csak 32 ezreddel előzte meg.

A mostani második hely sokat érhet, főleg, ha az időjósoknak igazuk lesz, és valóban esik majd az eső szombaton.

Maradva a pénteki, első időmérőnél: az első négy helyen Aprilia-pilóta posztol; Talma csapattársa, a spanyol Sergio Gadea lett a harmadik, a brit Scott Redding a negyedik.

Talmácsi Gábor remekelt az első időmérőn (MTI/EPA)

Talmácsi Gábor remekelt az első időmérőn (MTI/EPA)

Az összetettben jelenleg vezető francia Mike Di Meglio (Derbi) viszont nem szerepelt valami fényesen, hiszen csak a 21. helyről várhatja a folytatást – 1,45 másodperccel kapott ki Corsitól.

Talmácsi rosszul kezdte az idényt, ugyanakkor – a motogp.com szerint is – újra formába lendült. A pontversenyben hatodik, és a 44 pontos hátrányából a Donington Parkban igyekszik faragni.

Brit Nagydíj, 125 kcm, első időmérő:
1. Simone Cors (olasz, Aprilia) 1:37.488
2. Talmácsi Gábor (Aprilia) + 0.032
3. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) + 0.161
4. Scott Redding (brit, Aprilia) + 0.278
5. Pol Espargaro (spanyol, Derbi) + 0.461
6. Andrea Iannone (olasz,Aprilia) +0.462

Ajánlott videó

Olvasói sztorik