Élet-Stílus

Csúcsfogyasztó: tíz feledhetetlen kaland

Legyen szó céges csapatépítésről, családi programról, barátokkal való utazásról, a következő kalandok bármelyike feledhetetlen élményt nyújt. Történelmi túrázás, grönlandi kajaktúra, biciklizés a Loire-völgyben – aktív ötletek nem csak nyárra.

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

Tíz nélkülözhetetlen nyári holmi
Csúcs távirányítók
Csúcsmedencék a világ körül

A Csúcsfogyasztó olyan programokat válogatott össze, amelyek kimondottan az aktív pihenésről szólnak. Azt néztük meg, melyek a legdivatosabb szabadtéri kaland-programok a világban jelenleg, több utazási magazin top listája alapján. A választékból mindenki meríthet, öregek vagy fiatalok, családosok vagy baráti társaságok. Nézze meg milyen kalandok a legdivatosabbak, lehet, hogy ötletet tudunk adni – és nem csak a nyárra!

—-A Mont Blanc közelről—-

Személyre szabott alpinista kalandokat kínál több társaság is a világon, az egyik legkedveltebb célpont a Mont Blanc. Legyen kezdő, vagy profi mászó, jég, szikla, vagy hó, a francia Chamonix városa lenyűgöző lehetőségeket nyújt. 3 nap, 3 éjszaka, teljes ellátással, oda és visszaúttal, túravezetővel és felszereléssel fejenként mintegy 330 ezer forint.

Csúcsfogyasztó: tíz feledhetetlen kaland 1

—-Kajaktúra a fjordon—-

A civilizációtól sokkal lehet messzebb kerülni, egy grönlandi fjordnál. Egy évben egy hónapra nyílik meg a lehetőség, hogy a kelet grönlandi Kulusuk szigetet körülvevő fjord-rendszereken lehessen kajakozni. A kempingezéssel egybekötött 8 napos, mindent magába foglaló túra – repülőjegyekkel együtt mintegy 525 ezer forintot kóstál.

Csúcsfogyasztó: tíz feledhetetlen kaland 1

—-Történelmi gyalogtúra—-

Nem kell ahhoz nagyon messze menni, hogy az ember csodákat találjon. Nyugat-európában is egyre inkább felfedezik az új uniós tag, Bulgária természeti és történelmi értékeit. A Szófia-Trjavna 8 napos gyalogtúrán fél évezred történelmi hagyatékával lehet megismerkedni: római amfiteátrumok, 13. századi ortodox templomok, és a két város építészeti hagyatéka. Mindezt repülőjegyekkel és minden költséggel (szállások, éttermi kiadások) számolva 200-250 ezer forintért.

Csúcsfogyasztó: tíz feledhetetlen kaland 1

—-Szörf a legjobbakkal—-

A szörfözésről sok mindenkinek Hawaii jut eszébe, talán nem véletlenül. Itt él és dolgozik a sportág egyik női világbajnoka, Nancy Emerson is, aki egyébként számos hollywoodi film kaszkadőre is volt. Iskolájában, a Nancy Emerson School of Surfing-ben el lehet sajátítani a sportág fortélyait, 5 napos menetrendben. Közben a waikiki Halekulani Resort vendégei lehetünk, mintegy 480 ezer forintért.

Csúcsfogyasztó: tíz feledhetetlen kaland 1

—-Lazacra menni bottal—-

Oroszország is egyre inkább kedvelt célponttá kezd válni, elsősorban a kalandtúrákat, vadász és horgász utakat kedvelők számára. Az atlanti-óceáni lazac a Kola-félszigeten lévő Ponoi-folyó vizét igencsak kedveli, kb. kétszer akkorára is megnő, mint skót rokonai. A túravezetővel, lakósátrakkal, étkezésekkel és rengeteg horgászattal eltöltött 7 napért utazással együtt mintegy 850 ezer forintba kerül.

Csúcsfogyasztó: tíz feledhetetlen kaland 1

—-Száz éves hajótúra—-

A Star Clippers flottájába nemrég került be a teljesen felújított Royal klipper, az 1902 Preussen. A világ egyik legnagyobb vitorlásával (három medence, szauna, jacuzzi) Rómától Velencéig, a csizmát megkerülve utazhatunk, a 11 napos túra ára fejenként 450 ezer forint.

Csúcsfogyasztó: tíz feledhetetlen kaland 1

—-Bicajjal a kastélyok között—-

Hét napig tekerhetünk a meseszép Loire-völgyben, de nem kell a kempingekre fanyalodnunk, ha az emblematikus kastélyok luxusában is meg lehet szállni. A túra külön nevezetessége, hogy a teljes mértékben magántulajdonban lévő 13. századi Chateau de Rivau-ban is el lehet tölteni egy éjszakát. Ebben a kastélyban őrzik Jean D’ Arc páncélját, a harcos matróna egykori laka volt. A biciklitúra, szállással és teljes étkezéssel 750 ezer forint.

Csúcsfogyasztó: tíz feledhetetlen kaland 1

—-A világ korall-fővárosa—-

A minden tekintetben luxus Turtle Island-et csak a „világ korall fővárosának” becézik. A Fidzsin található sziget vizei kékebbek a kéknél, aki az itteni Turtle Island Resorton száll meg, éjszakánként 800 dollárért (128 ezer forint), all-inclusive, annak a Westside Water Sports ingyen biztosít könnyűbúvár felszerelést.

Csúcsfogyasztó: tíz feledhetetlen kaland 1

—-Lóháton Coloradóban—-

Aki látta az Irány Colorado című filmet, tudja, hogy a Sziklás hegységben nagyon rámentek az eredeti western-fílinges kalandtúrákra. A rusztikusan berendezett C Lazy U Lodge luxushoz közeli körülményeket rejt, az étel-ital, vendégszeretet pedig igazi amerikai vadnyugati. Rengeteg lovas program, lovas túra várja az érdeklődőket, egy hét mintegy 380 ezer forint teljes ellátással.

Csúcsfogyasztó: tíz feledhetetlen kaland 1

—-Rafting kicsit másképp—-

A rafting csúcskorát pár évvel ezelőtt élte itthon, annyi ajánlat volt a Szlovéniába, Szlovákiába és Ausztriába, hogy ki sem lehetett látni belőlük. Aki ennél többre – jóval többre – vágyik, annak szól az Alaska Discovery ajánlata. Az Alsek-folyón való túra embert próbáló kaland, 12 napig tart, a folyó egy 6-os besorolású szakaszán pedig nem is csónakkal, hanem helikopterrel viszik át a társaságot. Grizzly medvék és halászsasok, elképesztő táj, all-inclusive mintegy 550 ezer forintért.

Csúcsfogyasztó: tíz feledhetetlen kaland 1

Javasoljon Ön is terméket a Csúcsfogyasztóba!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik