Élet-Stílus

Gerát a Valencia is leigazolta volna

Hosszú vívódás után dőlt el Gera Zoltán sorsa. Habár a magyar középpályást több neves klub is megkereste - többek között a Valencia, a Benfica és a Werder -, ő a Premier League-ben szereplő Fulham együttesében folytatja a pályafutását.

A West Bromwich már szezon közben megpróbált megegyezni a szezon végén lejáró szerződésének meghosszabbításáról a magyar játékossal, de megállapodás nem történt az ügyben. Közben teltek a hónapok, és repkedtek a csapatnevek, ment a találgatás: vajon Gera melyik klubban folytatja a pályafutását.

A Portsmouth, a Wigan, a Middlesbrough, a Bolton és a portugál Benfica érdeklődéséről lehetett hallani. A futballista menedzsere, Filipovics Vladan ugyanakkor a sportnapilapban elárulta: több konkrét ajánlattal is megkeresték az elmúlt hetekben, volt kérő Görögországból, Spanyolországból, Portugáliából és Skóciából is.

„A Benfica, a Celtic, és az Olympiakosz is élénken érdeklődött, továbbá a Valencia, a Mallorca valamint a Werder Bremen is bejelentkezett. Gera Zoltán azonban leginkább Angliában akarta folytatni, és noha az élvonalból többen is keresték, a Fulham tűnt optimális választásnak. Nagy múltú klub, amely jelentős célokat tűzött ki a következő évekre, és a szakmai stáb Zolit tartja a reménybeli sikerek egyik zálogának” – így Filipovics.

Legközelebb Londonban ölelgetik

Legközelebb Londonban ölelgetik

Ne felejtsük el, az élvonalba feljutott WBA is megtartotta volna a „Magic Magyart”, a napokban előállt utolsó – tőle telhetően legjobb – ajánlatával, de a magyar válogatott csapatkapitánya azt nem fogadta el, és három plusz egy évre szerződött a Fulhammel. Gera előrelépésnek tartja a váltást, a fizetéséről pedig sem ő, sem a klub nem fog nyilvánosságra hozni adatokat.

„Olvastam a sajtóban megjelent találgatásokat a jövedelmemmel kapcsolatban, jót is mulattam rajtuk, mivel köszönőviszonyban sincsenek a valósággal. A Premier League középmezőnyét megcélzó Fulhamet amúgy össze sem lehet hasonlítani eddigi klubommal, a West Brommal. Rendkívül profi egyesület, az orvosi vizsgálat például reggel fél héttől este tízig tartott” – jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján a 29 esztendős labdarúgó, akinek július 3-án kell jelentkeznie a londoni klubnál, addig feleségével és kislányával belföldi nyaralásra indul.
Elárulta, nem követi a tv-ben az Európa-bajnokságot.

Jó volt az ajánlólevél

A pécsi születésű játékos 2004 óta 155 találkozón lépett pályára a West Bromwichban, és 25 gólt szerzett. Az elmúlt szezonban 11-szer talált be az ellenfelek kapujába, és döntő érdemei voltak abban, hogy a birminghamiek feljutottak az élvonalba, az FA-kupában pedig az elődöntőig meneteltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik